Gå till huvudinnehållet

Pressmeddelande|27 aug, 2021|Pressmaterial

92 miljoner kronor till WWFs insamling för planeten

I går visades tevegalan ”En kväll för vår planet”. WWF:s insamling för planeten väckte ett stort engagemang. Under kvällen visades en rad reportage, varvade med humorsketcher och musik, som gav publiken en lägesbild för naturen, djuren och planeten. Och gensvaret lät inte vänta på sig. Över 10 000 personer anmälde sig till WWF för att bli planetfaddrar under kvällen!

Tusse och Janice framfrde What about us tillsammans med Lilla Akademiens barnkr
Tusse och Janice framförde What about us tillsammans med Lilla Akademiens barnkör under insamlingsgalan "En kväll för vår planet" med WWF. Foto: Cornelia Nordström

 Vi är väldigt glada över svenska folkets starka stöd. Stort tack till alla nya faddrar och till de som redan stödjer oss. Till de som ännu funderar, så går det när som helst att bli fadder! Det är tydligt att vi är många som vill agera. Allt det vi visade på galan kommer vi nu att kunna driva hårdare – som skydd av lejon i Afrika, Östersjöarbetet och kampen för klimatet, säger Gustaf Lind, generalsekreterare på WWF.

Under kvällen anslöt sig över 10 000 nya faddrar. Det motsvarar 92 miljoner kronor till naturvården och klimatarbetet. Och pengarna behövs verkligen. Det har exempelvis skett en kraftig minskning av vilda djur på vår planet: 68 procent av bestånden av vilda ryggradsdjur, som fåglar, däggdjur, fiskar, har i snitt försvunnit sedan 1970, enligt Living Planet Report 2020.

Trots tuffa budskap om den pågående natur-och klimatkrisen var stämningen hoppfull under galan. Jill Johnson, Ane Brun, Tusse och Janice, Clara Klingenström, Loreen, Zikai och Petra Marklund var några av de färgstarka artister som medverkade under kvällen.

Klimatforskaren Johan Rockström var med och riktade sig direkt in i kameran, till politikerna och näringslivet, med en skarp uppmaning att agera NU i de här frågorna. Det rev ner långa applåder hos publiken i studion. Kung Carl XVI Gustaf, som är engagerad i WWF sedan länge, var med i ett inspelat inslag. Han talade bland annat om hur viktig naturen är för honom och oss svenskar.

– Vilken kväll vi hade! Jag tror att jag kan tala för alla som var med. Vi gjorde det för alla unga, vi måste göra något åt situationen för klimatet och naturen för deras skull. Det stora engagemanget var så tydligt på galan! säger Tusse, som uppträdde under galan. 

Information om gala o fadderskap
Så här blir du planetfadder. Läs här
Se insamlingsgalan här

För frågor, kontakta:
Gustaf Lind, generalsekreterare WWF, tel 073-7070314
Katarina Edström, biträdande insamlingschef WWF, tel 072- 575 73 66
Nina Schmieder, pressekreterare WWF, nina.schmieder@wwf.se, tel 0735-862622 

Dela gärna:

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän

Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Senast ändrad 27/02/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se