Gå till huvudinnehållet

Pressmeddelande|25 okt, 2021|Pressmaterial

Den Emmy-belönade ®Our Planet blir live-konsert på Avicii Arena

”Storslagen, viktig, mästerverk” - är några ord som använts för att beskriva den omåttligt populära Netflix-dokumentären Our planet som hade premiär 2019. Den 15 oktober 2022 kommer Our Planet framföras live på Avicii Arena med dirigent Steven Price och full orkester som ackompanjerar höjdpunkter från den färgstarka resan runt vår enda planet. Biljetter släpps 29 oktober 2021, kl. 10.00 och finns till försäljning på allthingslive.se.


Konserten kommer att framföras av dirigenten Steven Price med full orkester.

 Originalserien Our planet tog fyra år att fullborda och visar upp världen omkring oss som riskerar att gå förlorad. Our planet är en hjärtskärande och omvälvande serie som pendlar mellan hopp och förtvivlan, för stora och små varelser och levande ting på vår planet. Den är inspelad i över 50 länder med samtliga kontinenter representerade.

Our Planet Live in Concert tar serien till arenaformat och samlar några av världens främsta kreativa filmskapare, musiker och naturvårdare, däribland kompositören Steven Price, producenten Floris Douwes, folkkära berättaren Sir David Attenborough och världens ledande ideella naturvårdsorganisation Världsnaturfonden WWF. Ett storslaget projekt med målet att ta med publiken på en unik upplevelse som på ett engagerat sätt visar vår planets sårbarhet.

Our Planet Live in Concert är verkligen en unik upplevelse! Skaparna av Our Planet har tagit de mest hisnande sekvenserna från serien för att ge live-publiken på plats en hänförande och övertygande berättelse på stor skärm i full HD-kvalitet. Vi är glada och hedrade över att den Oscar-vinnande kompositören av serien, Steven Price, kommer att vara värd och uppträda live på showerna,” säger producenten Floris Douwes på GEAlive.

Our Planet Live in Concert utgår från väl valda höjdpunkter från dokumentärserien vilka visas på en gigantisk skärm och gör att publiken kan uppslukas helt av jordens vilda djur och deras livsmiljöer. Arenabelysningen är framtagen för att öka den visuella upplevelsen bortom skärmen och runt om i arenan och är programmerad att köras i synk med filmen. Den Oscar®-belönade kompositören Steven Price har komponerat specialgjorda musikstycken exklusivt för Our Planet Live in Concert som framförs av en 44-mannaorkester. Sir David Attenborough ger liv till de visuella intrycken med sin alldeles säregna berättarröst. 

Formatet Our Planet Live in Concert är speciellt utvecklad av producenterna WWF, Silverback Films och Oscar®-belönade kompositören Steven Price och presenteras av General Entertainment Associates. Biljetter släpps 29 oktober 2021, kl. 10.00 och finns till försäljning på allthingslive.se/artist/our-planet. Nettovinsten från konserten går till WWFs arbete med att hejda förstörelsen av jordens naturliga livsmiljöer.

Om kompositören Steven Price
Steven Price är en prisbelönad kompositör – han har bland annat vunnit en Oscar för Alfonso Cuaróns ”Gravity” (2014). Han har även skrivit musiken till bland annat ”Baby Driver” (2017), ”The World’s End” (2013) och ”Suicide Squad” (2016) samt tv-serierna ”Believe” (2014) och naturdokumentären ”The Hunt” (2015). 2020–2021 skrev Price bland annat musiken till ”David Attenborough: Ett liv på vår planet” och Edgar Wrights ”Last Night in Soho”.

Om producenten Floris Douwes
Floris driver företaget GEALive tillsammans med Ton Olgers och Julia Krylova – de designar, producerar och levererar alla möjliga sorters nöjesprojekt som visas live. De har bland annat jobbat med den legendariske kompositören Ennio Morricone, hyllade Hollywood-kompositören James Newton Howard samt den prisbelönta pionjären inom dansmusik, Giorgio Moroder.

Om Silverback Films
Silverback Films är specialister på att producera fantastiska naturfilmer på både tv och bio. Företaget bildades 2012 och har bland annat gjort filmer för Disney, såsom ”African Cats” och ”Monkey Kingdom” samt tv-serier som ”North America” och ”Our Planet”.

Om WWF
WWF är en helt oberoende och partipolitiskt obunden miljö- och naturvårdsorganisation som bildades 1961. Med fler än fem miljoner supportrar är WWF en av världens ledande ideella naturvårdsorganisationer med projekt i mer än 100 länder. Verksamheten finansieras till största del med gåvor från allmänheten. WWF arbetar för att hejda förstörelsen av jordens naturliga livsmiljöer och bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen.

Har du frågor, kontakta:
Katarina Edström, biträdande insamlingschef WWF, 072- 575 73 66
Jonna Holmgren, pressfrågor, jonna@hakanson.united.se, 070-888 05 02 

Dela gärna:

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 27/02/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se