Gå till huvudinnehållet

Pressmeddelande|29 sep, 2021

Kungen delar ut Årets Pandabok, Årets miljöhjältar och Cronstedts pris

PRISUTDELNING OCH FOTOTILLFÄLLE: Tid och plats: Fredag 22 oktober kl 11-12.  Samling senast kl 10:30 på Ulriksdals slott, Bergshamra, Solna I samband med WWFs höstmöte 22 oktober delar H.M. Konungen ut Årets Pandabok 2022, utmärkelsen Årets Miljöhjälte för natur- och klimatinsatser och Marie-Claire Cronstedts pris som belönar insatser inom botanik och ekologi.

Årets Pandabok 2022 går till boken ”Papua – bland paradisfåglar och djävulsrockor” av fotograferna Magnus Lundgren och Staffan Widstrand. Papua är en storslagen fotoreportagebok om några av jordens mest artrika och säregna vildmarker - regnskogarna och korallreven i Nya Guineas övärld.

Årets miljöhjältar för biologisk mångfald och klimat får ta emot diplom av H.M. Konungen liksom 2021 års pristagare av Marie-Claire Cronstedts pris som belönas för arbete inom botanik, ekologi och naturvård. Vilka pristagarna är offentliggörs 18/19 oktober.

VÄLKOMMEN!

OBS! Fototillfälle under prisutdelningen. 

Obligatorisk anmälan till:

Marie von Zeipel, senior pressekreterare WWF, 070-629 10 77, marie.vonzeipel@ wwf.se eller press@wwf.se

Dela gärna:

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 27/02/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se