Gå till huvudinnehållet

Pressmeddelande|29 jun, 2021|Pressmaterial

Lantbrukare i Uppland vinner WWF-priset ”Årets svenska Östersjöbonde”

PRESSTRÄFF Tid: Torsdag 9 september kl 11:00 (inklusive kaffe och smörgås) Plats: Gårdsjö lantbruk (Gårdsjö 209), Heby kommun, Uppland (6 km norr om Morgongåva, 10 min från Heby i bil, cirka 1,5 tim från Stockholm och 50 min från Uppsala)

Välkommen att träffa pristagaren – ”Årets svenska Östersjöbonde 2021” – som gjort viktiga insatser för att minska övergödningen till Östersjön. Årets vinnare avslöjas på pressträffen.

Utmärkelsen Årets Östersjöbonde” (Baltic Farmer of the Year) instiftades 2009 av WWF  i samarbete med jordbruksorganisationer i regionen och är en del av WWFs arbete för att minska övergödningen till havet.

Juryn för Årets Östersjöbonde i Sverige 2021 är: Helena Aronsson, SLU, Markus Hoffman, LRF, Cassandra Telldahl Bjelkelöv, Enköpings kommun och Jenny Jewert, WWF Sverige.

WWFs nye generalsekreterare Gustaf Lind m fl är på plats vid prisutdelningen.

VÄLKOMNA!

För anmälan och frågor:

Marie von Zeipel, senior pressekreterare WWF, 070-629 10 77, press@wwf.se

Dela gärna:

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 27/02/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se