Gå till huvudinnehållet

Pressmeddelande|08 maj, 2018|Pressmaterial

Magnus Carlson, Underbara Clara och WWF ska väcka liv i Östersjön i sommar

Nu inleder Världsnaturfonden WWF en kampanj för att ”väcka liv i Östersjön” – både i havet och i den politiska debatten. Med satsningen vill WWF engagera allmänheten och utmana politiker att presentera konkreta förslag för hur de ska rädda Östersjön.

Bild: Germund Sellgren, WWF

-Östersjön ligger många svenskar nära om hjärtat; vi badar, seglar och bor vid detta hav. Tyvärr har Östersjön döda bottnar som motsvarar två gånger Danmarks yta– men att den är så sjuk under den glittrande ytan kan vara svårt att greppa. Med vårens satsning hoppas vi kunna engagera svenskar att ta ställning för Östersjön, driva på politikerna och stötta vårt arbete, säger Lisbeth Larsson, kommunikationschef på Världsnaturfonden WWF. 

Med kampanjen vill WWF driva frågor kring övergödning, överfiske, exploatering, förorening och nedskräpning. Situationen för arter som torsk, ål, tumlare och skräntärna kommer att lyftas, samtliga djur som hotas av det kritiska läget i Östersjön.

För att väcka engagemang kommer WWF även att ta hjälp av influencers som Clara Lidström ”Underbara Clara” och Therese Zätterqvist samt folkkära artister som Magnus Carlson.

WWF har inlett ett samarbete med den digitala tillväxtbyrån Searchmint och ”Väck liv i Östersjön” blir startskottet i detta arbete. Kanaler som kommer att användas är främst digitala medier, media/PR, print, radio, möten med politiker och event.

Kampanjen pågår från och med maj till augusti.

Se introvideo här: https://youtu.be/fQfHLOxUmMY

För högupplösta bilder: http://www.wwf.se/show.php?id=1740134

För mer information, kontakta:

08-54657500, press@wwf.se

Dela gärna:

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 09/02/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se