Gå till huvudinnehållet

Pressmeddelande|05 apr, 2019|Pressmaterial

Premiär för dokumentären Our Planet: En global uppmaning att rädda planeten

Idag den 5 april är det världspremiär för Netflix naturdokumentärserie, Our Planet, som producerats i samarbete med WWF. I seriens åtta avsnitt får tittaren följa med på en fantastisk resa bland djur och natur, men också ta del av de hot som många arter och miljöer står inför idag.

– Med Our Planet får vi lära känna vår planet på ett nytt sätt som inte lämnar någon oberörd. Förutom att visa fantastiska miljöer och spännande djur, tar serien också upp hur vi människor påverkar naturen och vad vi kan göra för att vara en del av lösningen, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF.

I åtta avsnitt tar legenden Sir David Attenborough med tittaren genom världens kvarvarande vildmark till naturscener som aldrig tidigare filmats – från Arktis och djupa hav, till Afrikas vidder och Asiens och Sydamerikas djungel. Miljöer som idag är hotade av klimatförändringar och minskad biologisk mångfald.

WWF har länge arbetat för att frågan om förlust av biologisk mångfald ska få samma prioritet på den politiska dagordningen som klimatförändringarna, då båda utgör akuta hot mot både djur och människor.

– Vi ser en oroande utveckling både när det gäller klimatet och förlusten av biologisk mångfald och det är viktigt att bägge frågorna lyfts. Dokumentären Our Planet är en väckarklocka och manar till global handling för att skydda vår planet. Alla kan hjälpa till att skapa en bättre värld för kommande generationer, säger Tom Arnbom, naturvårdsexpert på WWF.

I samband med serien lanseras även sajten OurPlanet.com med interaktivt utbildnings- och faktamaterial för både skolor och privatpersoner. Webbplatsen gör det möjligt för besökare att djupdyka i planetens svåraste utmaningar, men även lösningarna.

Arbetet med Our Planet har pågått sedan 2015 och har filmats med 4K-teknologi i över 50 länder på alla världens kontinenter. Bakom serien står förutom Netflix och WWF, Silverback Films och regissören Alastair Fothergill som bland annat är skaparen av Planet Earth och Blue Planet.

Läs mer på wwf.se/ourplanet eller besök ourplanet.com.

Se Our Planets klipp om biologisk mångfald här

Se trailern för Our Planet här.

För fler bilder, besök Netflix Media Center.

FAKTA

Om WWF:

Med fler än fem miljoner supportrar är WWF en av världens ledande ideella naturvårds-organisationer med projekt i mer än 100 länder. WWF arbetar för att hejda förstörelsen av jordens naturliga livsmiljöer och bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen. Rapporten Living Planet Report 2018 ger bakgrundsfakta till förlusten av biologisk mångfald.

Om Netflix:

Netflix är en ledande global streamingtjänst för serier, filmer och dokumentärer. Netflix finns i över 190 länder.

Om Silverback Films:

Silverback Films är specialiserade inom produktion av högkvalitativa naturfilmer och dokumentärer. Silverback Films grundades 2012 av Keith Scholey och Alastair Fothergill och arbetar bland annat med BBC och Disneynature.

För mer info:

www.wwf.se/pressrum

För frågor, kontakta:

Lisbeth Larsson, kommunikationschef WWF, 070 821 71 56
lisbeth.larsson@wwf.se

Tom Arnbom, expert biologisk mångfald WWF, 070-554 40 66
tom.arnbom@wwf.se

Cecilia Gustavsson, pressekreterare WWF, 073 514 34 98
cecilia.gustavsson@wwf.se 

Dela gärna:

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän

Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Senast ändrad 12/02/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se