Gå till huvudinnehållet

Pressmeddelande|07 feb, 2024|Pressmaterial

Regeringen tillsätter skogsutredning som andas 70-talspolitik

Regeringen har under onsdagen meddelat att de kommer att se över den nuvarande skogspolitiken. Fokus vid pressträffen låg på en ökad produktion samtidigt som hotet mot den biologiska mångfalden utelämnas helt och i stället kommer ses över i en artskyddsutredning.

marcuswestbergwwf-skogsbruk-13

– Pressträffens fokus på ökad produktion av skogsbiomassa andades en återgång till en förklädd produktionsinriktad skogspolitik från 1970-talet. Här har skogsindustrins önskemål tydligen fått regeringens öra, säger Peter Roberntz, skogsexpert på Världsnaturfonden WWF.

– Det är svårt att se hur förslag på ökad skogsproduktion, regelförenklingar och sannolika försämringar i miljötillsyn i skogen kommer leda till att stärka balansen mellan skogspolitikens jämställda mål på produktion och miljö. Men också hur dessa kommer bidra till Sveriges internationella åtaganden avseende biologisk mångfald.

Utredningen, som ska redovisas senast 31 augusti 2025, innehåller inte artskyddet, utan den ska ses över i en separat artskyddsutredning.

Kontaktpersoner

Dela gärna:

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 07/02/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se