Gå till huvudinnehållet

Pressmeddelande|03 jul, 2024|Pressmaterial

Therése Lindgren och Jessie Sommarström är nya ambassadörer för WWF

Influencern Therése Lindgren och stjärnkocken Jessie Sommarström är nya ambassadörer för WWF. Uppdraget är att inspirera fler personer att engagera sig för naturen, djuren och klimatet. Både Jessie och Therése är kända namn och brinner för dessa frågor – WWF är glada att jobba tillsammans med dessa stjärnor för en friskare planet.

2porträtti1 (2) (2)
Influencern Therése Lindgren och stjärnkocken Jessie Sommarström är nya ambassadörer för WWF.

– Vi är stolta över att samarbeta med våra ambassadörer för djur, natur och klimatfrågan. Läget är kritiskt för vår planet och vi behöver alle man på däck för att vända de negativa kurvorna. Therése och Jessies starka röster bidrar mycket till att lyfta dessa frågor och det är vi glada över, säger Gustaf Lind, generalsekreterare för Världsnaturfonden WWF.

Sedan tidigare är även naturfotografen Mattias Klum ambassadör för WWF. Tillsammans med Jessie och Therése förstärks nu rösterna att kunna visa att även små handlingar hos oss alla har möjlighet att kunna förändra trenden och trycka på beslutsfattare att ta tuffa beslut för klimatet och miljön.

Therése Lindgren  hållbarhetsresa började 2015 när hon blev vegan. Just nu utbildar hon sig inom djurrehabilitering. sedan dess har hon både privat och i sitt yrke som influencer ställt om på flera plan.

Idag använder hon sin plattform med 1 miljon följare till att driva djur- och miljöfrågor samt sprida kunskap om hur man gör vardagen mer hållbar.

– Jag är extremt stolt över att vara ambassadör för WWF. De står liksom jag för att leva i harmoni med naturen och värna om den biologiska mångfalden. Men för att nå dit måste fler ändra sina beteenden, det hoppas jag kunna bidra till tillsammans med WWF, säger Therése Lindgren.

Just nu driver Therése en egen stiftelse som stöttar djurskyddsprojekt, utbildar sig inom rehabilitering av vilda kaniner samt är med i WWFs sommarkampanj Gör Sverige vildare för att inspirera fler att göra något vilt i sin trädgård eller balkong för att hjälpa pollinatörerna med mat och bostad.

– Jag är i full gång med att göra min trädgård vildare genom att anlägga bivänliga rabatter, bygga insektshotell och ordna bivattnare. Våra vilda pollinatörer har minskat med en tredjedel, det är skrämmande, säger Therése Lindgren.

I samband med Igelkottsveckan 12-18 augusti kommer Therése också att lyfta WWFs räkning för Sveriges igelkottar och stödja WWFs arbete för igelkotten och svensk natur. Här kommer vi också kunna följa hennes vilda trädgårdsplaner där hon bland annat bygger ett hem för igelkottarna.

– Jag gör min trädgård vildare för våra små superhjältar genom att anlägga bivänliga rabatter, bygga insektshotell och ordna bivattnare. Våra vilda pollinatörer har minskat med 1/3, det är skrämmande.

Numera är Therése Lindgren aktiv på Instagram, där hon har över en miljon följare.

– Jag är stolt över att vara ambassadör för WWF. Jag delar den vision som organisationen har att leva i harmoni med naturen och värna om den biologiska mångfalden, säger Therése Lindgren. Vi måste ändra våra beteenden för att skapa en hållbar framtid på en frisk och levande planet.

Omställning är en fråga som även engagerar stjärnkocken och ambassadören Jessie Sommarström. Hon är mycket insatt i hur matfrågan kan påverka planetens hållbarhet, klimatet och även den biologiska mångfalden. Jessie Sommarström vann Årets Kock 2022 med en av de högsta poängen i tävlingens historia och fick samma år Gastronomiska Akademins guldmedalj.

Året efter blev Jessie Sommarström framröstad av kollegorna till Kockarnas Kock. Att göra den hållbara maten riktigt god är något Jessie verkligen brinner för. Hon har också varit engagerad i Axfoundations livsmedelsutvecklingscentrum Torsåker gård där hon bidrog med att säkerställa att framtidens mat höll rätt gastronomisk höjd.

– För mig går WWFs matarbete och mitt eget engagemang hand i hand, säger Jessie. Jag brinner för att laga riktigt god och hållbar mat som inte tär på planetens resurser. Det går, det blir gott och är inte särskilt svårt alls.

Therése Lindgren, Jessie Sommarström och Mattias Klum kommer att fortsätta synas i WWFs kanaler och annan kommunikation och tillsammans fortsätta väcka intresse för vår tids ödesfråga för kommande generationer: klimatet, djur och natur.

FAKTA WWFs ambassadörer

WWF har tre ambassadörer: den internationellt erkände fotografen Mattias Klum, influencern Therese Lindgren och meriterade kocken Jessie Sommarström.

Kontaktpersoner

Dela gärna:

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän

Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Senast ändrad 04/07/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se