Gå till huvudinnehållet

Pressmeddelande|09 sep, 2020|Pressmaterial

WWF i ny kampanj: Hög tid att rädda regnskogen

WWF drar igång en ny insamlings- och påverkanskampanj, denna gång på temat Rädda Regnskogen, med start den 8 september. Regnskogarna är hem åt hälften av jordens alla växt- och djurarter som finns på land. Ingen annan stans är jordens livskraft så påtaglig som här.  Även människan är beroende av dem för mat, mediciner, rent vatten och inte minst för ett stabilt klimat. Årets kampanj är därför viktigare än någonsin, menar WWF.


Regnskogarna har en avgörande betydelse för att vår planet ska befinna sig i balans och i förlängningen för människors hälsa. Vi vill ge allmänheten djupare kunskap om detta och vad man kan göra, säger Lisbeth Larsson, kommunikationschef för WWF.

Som en del av kampanjen släpper WWF sin stora internationella rapport Living Planet Report 2020, denna vecka. Rapporten, som släpps vartannat år, är en viktig måttstock på hur det står till med världens bestånd av vilda ryggradsdjurKampanjen pågår från 9 september till 31 december, och kommer synas brett i allt från TV-reklam på bland annat TV4, i brickbordsannonser på SJ och MTR, i onlineannonser på Facebook (www.facebook.com/Varldsnaturfonden), Instagram (www.instagram.com/wwfsverige) och Youtube, samt i printannonser i rikstäckande media och livsstilsmagasin.

 – Hälften av regnskogen har försvunnit de senaste 100 åren. Vi vill i denna kampanj även få våra politiker och företag att agera för att skydda den biologiska mångfalden och stoppa avskogningen av regnskog, samt samla in pengar till vårt viktiga regnskogsarbete. I samband med kampanjstarten lanseras även ett nytt fadderskap – regnskogsfadder, säger Joacim Skagerfält, insamlingschef, WWF.

För mer information, se:
Länk till kampanjsidan här. (öppnas 8 september)
Länk till introfilmen som kommer att gå på TV  här. Visas från onsdag kväll 9/9 på Youtube.
Smakprov på annons: (bifogat)  
Kampanjfakta: Kampanjnamn: Rädda Regnskogen
Strategibyrå: Heep Agency

Kreativ byrå: Brandline
Webbyrå: Triggerfish

Följ #RäddaRegnskogen #WWFSverige, Instagram och Twitter.  

För frågor, kontakta:
Lisbeth Larsson, kommunikationschef WWF, 070-821 71 56, lisbeth.larsson@wwf.se
Joacim Skagerfält, insamlingschef WWF, 072-589 86 91, Joacim.Skagerfalt@wwf.se
Nina Schmieder, pressekreterare WWF, 0745-862622, nina.schmieder@wwf.se

Dela gärna:

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 12/02/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se