Gå till huvudinnehållet

Pressmeddelande|21 apr, 2017|Pressmaterial

WWF lanserar Fiskguiden 2017

Vilka matfiskar får grönt, gult eller rött ljus? Det avslöjas den 11 maj när Fiskguiden 2017 presenteras – WWFs nya upplaga av konsumentguiden för fisk och skaldjur som listar våra matfiskar med trafiksignalernas färger. Tonfisken har på senare år blivit en av våra vanligaste matfiskar. Men hur står det egentligen till med tonfisken och kan man äta den med gott samvete? Och hur är det med Östersjötorsken?

 

Foto: Torsk Gadus morhua, Erling Svensen/WWF

När: Torsdagen den 11 maj kl. 09.30-12.00. Kaffe och smörgås serveras från kl. 9.00. Valfri efterföljande lunch kl. 12-13.
Var: Eriks Gondolen, Stadsgården 6, Stockholm (T-bana: Slussen)

Frågan om vilka fiskar som fiskas hållbart är en av vår tids stora utmaningar. Antalet miljöcertifierade fisk- och skaldjursarter har glädjande nog ökat under senare år i takt med konsumenternas ökade krav på ett etiskt och hållbart fiske.
 
WWFs konsumentguide för fisk och skaldjur har spridits i miljontals exemplar bara i Sverige – och ges nu för första gången ut samtidigt i åtta länder runt Östersjön. Den påverkar allt från konsumenter och dagligvaruhandel till producenter, restauranger och offentlig upphandling.

I år kommer seminariet att sätta särskilt fokus på odling av fisk, skaldjur och andra vattenlevande arter och hur Sverige kan blir bättre på att ta tillvara på de möjligheter som finns inom vattenodlingen. Med inbjudna talare från politiken och från branschen vill vi lyfta vilka utmaningar som finns för ett mer hållbart vattenbruk och vad som krävs från politiken för att de hållbara odlingarna ska kunna växa.

Medverkar på seminariet gör:
Inger Melander
, sakkunnig fiske och marknad och ansvarig för fiskguiden på Världsnaturfonden WWF
Linnéa Engström, Europaparlamentariker och vice ordförande i fiskeutskottet i Europaparlamentet (MP)
Matilda Olstorpe, VD Vegafish och docent  i mikrobiologi
Johan Ljungquist och Mikael Olenmark Dessales, Gårdsfisk
 
VÄLKOMNA!
 
Anmälan görs senast den 3 maj till fiskguiden@wwf.se. Ange om du närvarar på lunch och specificera då om du vill ha fisk eller veganskt. Begränsat antal platser, först till kvarn.  

För anmälan från media och intervjuförfrågningar kontakta Madeleine van der Veer, Pr & Policy Manager på WWF. madeleine.vanderveer@wwf.se eller 070-2924412

 

Dela gärna:

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 09/02/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se