Gå till huvudinnehållet

Pressmeddelande|21 okt, 2016|Pressmaterial

WWF lanserar Living Planet Report 2016 – Hur mår planeten?

PRESSKONFERENS Tid: Torsdag 27 oktober kl 09:00 (därefter seminarium kl 10-11.30) Plats: Medelhavsmuseet (hörsalen), Fredsgatan 2 Stockholm

VÄLKOMMEN!

WWF avslöjar i en ny global rapport - Living Planet Report 2016 - tillståndet för vår planet.

Rapporten visar siffror för hur det går för den biologiska mångfalden och Living Planet Index avslöjar människans påverkan på jordens arter och ekosystem. Det ekologiska fotavtrycket visar hur många jordklot vi egentligen skulle behöva ha genom vår konsumtion.

WWF ställer också krav på åtgärder som krävs för att vända negativa trender och göra det möjligt för alla att leva ett gott liv på vår enda planet.

Detta är den elfte utgåvan av rapporten från WWF i samarbete med Zoological Society of London, Global Footprint Network och Stockholm Resilience Centre med bidrag från Stockholm Environment Institute och Metabolic.

Medverkar vid presskonferensen från WWF gör bland andra: Håkan Wirtén, generalsekreterare, Peter Westman, naturvårdschef, Lovisa Hagberg, senior policyrådgivare och Carina Borgström-Hansson, expert på ekologiska fotavtryck.

Läs mer om seminariet - Hur många Sverige tål planeten?

http://www.wwf.se/nyhetsbrev/wwf-nyhetsbrev/1671336-inbjudan-living-planet-report-20162

För frågor och anmälan:

Marie von Zeipel, pressekreterare WWF

070 - 629 10 77

marie.vonzeipel@wwf.se

Dela gärna:

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 09/02/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se