Gå till huvudinnehållet

Pressmeddelande|18 maj, 2020|Pressmaterial

WWFs nya kampanj ska rädda svensk natur

Nu drar Världsnaturfonden WWF igång en kommunikations- och insamlingskampanj som ska uppmärksamma svensk natur, öka kännedomen om de hot den står inför och engagera allmänhet och beslutsfattare för att rädda den.

I tider av covid19 har många fått ställa om sin vardag och istället vallfärdat ut i naturen. Den finns där och förser oss med upplevelser, avkoppling och träningsmöjligheter. Men det går inte att ta naturen för given.

- Vi vill inspirera svenska folket att upptäcka skönheten och de unika upplevelser som vår natur bjuder oss på. Samtidigt står naturen inför allvarliga hot som ohållbart skogsbruk, övergödning och förlust av arter.  Med satsningen vill uppmärksamma vad naturen ger oss och skapa engagemang. Vi måste agera kraftfullt för att bevara den för kommande generationer, säger Lisbeth Larsson, kommunikationschef på WWF. 

Kampanjen lyfter fram skog, jordbrukslandskap, fjäll, skärgård, hav och vatten samt tipsar om besöksvärda pärlor runt om i landet. Arter som uppmärksammas är bland annat fjällräv, östersjötumlare och slaguggla, alla hotade men viktiga för den biologiska mångfalden i svensk natur. Idag är mer än var femte art i Sverige rödlistad av SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet.

Samarbetsbyråer för kampanjen är Brandline som tagit fram det kreativa konceptet och Heep som står för strategi och medieplanering. Kanaler som används är främst digitala medier, press, live-streamade event och annonsering i print och på SJ:s tåg. Samarbeten kommer att ske med organisationer som STF, Havets Hus, Malmö museer med flera.

Satsningen pågår under maj-augusti.

Här går det att se en introfilm till kampanjen.

För mer information, kontakta:

Lisbeth Larsson, kommunikationschef på WWF,070-8217156 eller lisbeth.larsson@wwf.se

Erika Reje, pressekreterare WWF, 0765-454000 eller erika.reje@wwf.se

Dela gärna:

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 12/02/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se