Gå till huvudinnehållet

SKRIV GILTIGT TESTAMENTE

Att skriva ett testamente behöver inte vara komplicerat. Att ge en gåva genom ditt testamente är en bra väg att gå om du vill att ditt arv ska leva vidare och komma djur, natur och framtida generationer till godo. Här berättar vi mer om vad du bör tänka på för att upprätta ett tydligt och korrekt testamente.

LADDA NER HANDBOK

 

TESTAMENTE I TRE STEG

1. Lista och fördela dina tillgångar

Du kan testamentera en viss procent av dina samlade tillgångar, eller fördela särskilt utpekad egendom såsom pengar, värdepapper, fastigheter eller bostadsrätter. I ditt testamente bestämmer du själv hur du vill fördela dina tillgångar och kan ge allt eller ett bestämt belopp eller viss egendom till en person eller organisation, eller välja att fördela dina tillgångar procentuellt mellan flera.

2. Ange arvtagarnas uppgifter

Det är viktigt att dina arvtagare går att identifiera. Om du saknar personnummer till arvtagaren, ange vad ni har för relation och eventuella andra uppgifter du har, till exempel adress eller telefonnummer. Om du valt att testamentera till WWF anger du vårt fullständiga namn, Stiftelsen Världsnaturfonden WWF och vårt organisationsnummer 802005-9823.

3. Underteckna och bevittna

Ditt testamente ska vara egenhändigt undertecknat av dig och din namnteckning måste bevittnas av två samtidigt närvarande personer. Vittnena får inte vara släkt med dig eller omnämnas i testamentet. De ska veta att de bevittnar ett testamente men du måste inte visa dem innehållet.

Klart!

Förvara ditt testamente på en trygg och säker plats. Ditt testamente måste finnas kvar i original. Om du har frågor eller vill ha hjälp finns vi här för dig. Längre ned på sidan hittar du kontaktuppgifter till vår jurist.

Mall för testamente

Om du känner dig trygg med vad som gäller i din juridiska situation och vet hur du vill fördela ditt arv kan du ladda ner en av våra mallar för testamente. Du är varmt välkommen att kontakta oss om du vill ha hjälp med ditt testamente.

Kontakt

Vill du få hjälp med att upprätta ett testamente eller har du frågor? Varmt välkommen att höra av dig.

Bli en del av något stort.

I vår kortfilm kan du inspireras av alla de som tagit steget och skrivit in WWF i sitt testamente och som på så sätt bidrar till en levande planet för kommande generationer.

Testamentera ett fast belopp till WWF – låt resten går till dina nära och kära.

LÄS MER

Testamente-handbok

Testamenteshandbok

Vill du lära dig mer om testamente?

I vår handbok kan du lära dig allt om hur du skriver ditt testamente helt själv.

Ladda ner

Dela gärna:

Senast ändrad 11/04/23

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se