Gå till huvudinnehållet

Världens vilda djur

Nu lanserar WWF och Bonnier Carlsen gemensamt en ny serie barnböcker om världens vilda djur och deras vanor. Faktaböcker för djurälskande barn.

Varför måste en del djur jobba hårt för att få mat medan andra bara behöver öppna munnen? Och varför sover vissa djur nästan inte alls medan andra gräver ner sig och sussar gott hela vintern? Det är några av de frågor som besvaras i de här faktaspäckade böckerna om djurens vanor, där royaltyintäkterna går till WWFs arbete för djur och natur i världen.

– Många barn är fascinerade av djur och vi vill på ett tidigt stadium möta deras nyfikenhet. Vi hoppas att böckerna på ett lustfyllt och kul sätt kan fånga deras intresse och lära dem mer. Vår förhoppning är också att föräldrar och andra vuxna kan engagera sig och lära sig massor av kul fakta, säger Lisbeth Larsson, kommunikationschef på WWF i Sverige.

Nu lanseras de två första böckerna i en serie om djur som vänder sig till faktaälskande barn. Böckerna har skrivits av biologer och naturvårdsexperter på WWF. Djurbilder från WWFs egen bildbank kompletteras med illustrationer av naturspecialisten Oskar Jonsson. Tanken är att barn redan i förskoleåldern ska kunna ta del av djurens värld. Royaltyintäkterna för denna bok går oavkortat till WWF:s arbete för djur och natur i världen.

Visste du detta om djuren äter
Världens vilda djur

I Djuren äter får vi träffa spännande djur från hela världen och se vad de äter. Valhajen, anakondan, kameleonten, schimpansen och fladdermusen har alla helt olika matvanor. Och visste du att flamingon har fått sin rosa färg av maten den äter?
Läs mer och köp boken

Visste du detta om djuren sover
Världens vilda djur

I Djuren sover får vi får smygtitta på djur som sover mest hela tiden, nästan inte sover alls och djur som sover lite konstigt. Till exempel giraffen och elefanten som oftast sover stående för att det är krångligt att lägga sig ner med så långa ben eller resa sig upp för att kroppen är tung. Vissa djur sover utan att stänga ögonen och andra gräver ner sig över vintern.
Läs mer och köp boken

Texterna är skrivna i berättande form vilket gör dem lätta att förstå och ta till sig. Svåra ord förklaras i texten. Illustrationerna av Oskar Jonsson är mycket välgjorda, detaljerade och matchande i valet av färger. Lite minus för att register saknas och att sista sidan om kråkan hamnat direkt på bakre pärmen. Annars är detta en faktabok som lyckats plocka fram det speciella i några djurs matvanor och presenterar det på ett sätt så att det blir både intressant och fängslande. Layouten med fotografier, tecknade illustrationer och lättillgängliga texter samverkar på absolut bästa sätt. Betyg 4/5.

Bibliotekstjänst

Bli medlem i Pandaklubben

Unga WWF-supporters betyder mycket för oss. I ett Pandaklubben-medlemskap ingår bland annat ett medlemskort laddat med förmåner och ett grönt medlemsbevis – ett litet träd som planteras på Borneo. En fin och viktig symbol som kan växa i takt med barnets intresse och engagemang! Vill du fördjupa barnens engagemang ytterligare, och samtidigt stödja WWF? Då är ett medlemskap i Pandaklubben en perfekt present

Bli medlem

Dela gärna:

Senast ändrad 16/11/22

Stäng sök

Har du frågor?

Besök kontakt.wwf.se om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se