Gå till huvudinnehållet
vegoguiden-grapefrukt

Grapefrukt är en citrusfrukt som växer i varma länder, på träd som blir 5–6 meter höga. Det finns två huvudsakliga sorter: blond grapefrukt och blodgrapefrukt. Den senare är mest populär i Sverige. Grapefrukten innehåller små mängder kinin, och det är det som ger grapefrukten dess något bittra smak. Grapefruktodling kräver generellt inte mycket mark och den har låg klimatpåverkan. Att odla grapefrukt kan dock ha hög påverkan på vattenresurserna där det odlas och användningen av bekämpningsmedel kan vara hög.

Det sägs att underdelen av grapefrukten är sötare i smaken på en delad grapefrukt! Har du testat?

WWFs råd

Ät gärna

  • Ekologisk grapefrukt

Ekologisk grapefrukt är odlad utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Kolla efter KRAV-märkt eller EU-ekologisk!

Ät ibland

  • Grapefrukt

Dela gärna:

Senast ändrad 09/11/22

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se