Gå till huvudinnehållet
vegoguiden-rag

Råg är ett av de sädesslagen vi odlar i Sverige och ofta är det svensk råg vi hittar i butiken. Rågen odlas på fält och har liksom kornet ett ax med långa borst. Råg är, precis som de flesta andra spannmål, en klimatsmart gröda som inte kräver mycket mark att odla – ett mycket bra val för planeten!

Och du visste förstås redan att råg är det vanligaste sädesslaget i traditionellt knäckebröd?

WWFs råd

Ät helst

  • Ekologisk råg

Ekologisk råg är odlat utan stråförkortning eller kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Kolla efter KRAV-märkt eller EU-ekologisk!

Ät gärna

  • Råg

Dela gärna:

Senast ändrad 09/11/22

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se