Gå till huvudinnehållet
Lisa Larssons noshörning

Lisa Larsson & WWF

– Kollektioner för vilda hotade djur

Den ikoniska konstnären Lisa Larson samarbetar med WWF sedan lång tid tillbaka genom att uppmärksamma hotade djur i form av keramikfigurer. Senast mellan 2020-2023, släppte Lisa Larson och WWF en tiger, en elefantmamma med unge och en noshörning.

Varför samarbetar vi?
För WWF är arbetet för att bevara natur och arter kärnan i verksamheten – med visionen att människor ska kunna leva goda liv i harmoni med naturen. Även Lisa Larson har intresse och passion för naturen.

– Jag fortsätter göra saker som jag tycker är viktiga och som jag tycker om. WWF gör ett otroligt viktigt arbete för att bevara hotade arter och jag är glad att kunna bidra till att inspirera och engagera kring det, säger Lisa Larson.

Vad innebär samarbetet?
WWFs och Lisa Larsons gemensamma historia går långt tillbaka i tiden och redan på 1970-talet släpptes samlarserien ”Utrotningshotade djur”, som har fokus på den nordiska faunan.  Mellan 1975 och 1981 släpptes en art per år; lodjur, kungsörn, säl, visent, igelkott, utter och pilgrimsfalk.

I februari 2022 släpptes keramiktigern ”Greta” då samarbetet mellan WWF och Lisa Larson återupptogs, och därefter kom en keramikfigurin i form av en elefantmamma med unge i maj 2022. I maj 2023 släpps en noshörning. Lisa Larsons keramikfigurer tillverkas och glaseras för hand på Keramikstudion i Gustavsberg. En del av intäkten går till WWFs arbete med hotade djur.

Lisa Larson är världskänd för sina många personliga och humoristiska figuriner som ofta föreställer djur och människor, exempelvis i serierna Adventsbarn, ABC-flickorna och Lilla zoo. Lisas konst har ofta haft de stora frågorna i fokus som världens barn, jämlikhet, utrotningshotade djur och klimat.

Samarbetsansvarig

Dela gärna:

Senast ändrad 30/03/23

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se