Gå till huvudinnehållet
WWF Happy Socks

WWF och Happy Socks

ger ut kollektion som hyllar naturen

Tillsammans har Happy Socks och WWF gett ut en färgglad strumpkollektion i ekologisk bomull för barn och vuxna. Specialkollektionen lyfter framgångar i WWFs naturvårdsarbete och positiva berättelser om när naturen återhämtat sig. Tio procent av Happy Socks nettointäkter för kollektionen går till WWFs naturvårdsarbete.

Kollektionen har två teman: Det första hyllar naturens outtröttliga förmåga att komma igen, bara vi ger naturen den möjligheten. Det handlar om bergsgorillan och jättepandan, vars populationer återhämtar sig från att ha varit på randen till utrotning, och vilda tigrar som också ökar i antal. Det handlar även om korallreven som kämpar mot klimatförändringarnas effekter, som ökad vattentemperatur och havsförsurning.

Det andra temat fokuserar på WWFs arbete för att skydda biologisk mångfald och bekämpa klimatförändringarna. Här visas organisationens arbete mot illegal handel med arter, för att rädda Indusdelfinen och för att rena haven på skräp – exempelvis har 268 ton förlorade fiskeredskap halats upp i Östersjön. Den sista designen lyfter naturbaserade lösningar, och ambitionen att dessa lösningar ska stå för minst en tredjedel av de kostnadseffektiva koldioxidutsläppen fram till 2030.

Från september 2022 finns kollektionen i Happy Socks butiker och online, samt hos deras återförsäljare. Tio procent av Happy Socks nettointäkter från kollektionen går till WWFs naturvårdsarbete.

Strumporna är OCS-, RCS- och OEKO-certifierade och tillverkade av ekologisk bomull och återvunnen polyamid. Förpackningarna är tillverkade av FSC-certifierat papper och har gjorts mindre för att använda så lite material som möjligt.

Läs mer om kollektionen hos Happy Socks.

Samarbetsansvarig

Dela gärna:

Senast ändrad 30/03/23

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se