Gå till huvudinnehållet

Goda resultat|2017

Årets Miljöhjältar

Årets miljöhjälte Goda resultat 2017

WWFs hedersbetygelse Årets Miljöhjälte 2017 gick till artisten Malena Ernman, Stockholm, för hennes engagemang i klimatfrågan och biologen och Rebecka Le Moine, Linköping, för arbetet kring biologisk mångfald.

Operasångaren Malena Ernman, Stockholm, är vinnare i kategorin klimat och ekologiska fotavtryck. Hon har i flera år aktivt drivit klimatfrågorna, inte minst som debattör och krönikör.

Juryns motivering lyder: ”Med klar och vacker stämma tar hon ton för vår tids kanske viktigaste fråga; klimathotet. Kulturvärldens starkaste röst som genljuder över alla gränser oavsett bakgrund, språk eller ålder. Malena hörs på alla arenor. Hon lever som hon lär och är en stor inspiration för en bred målgrupp med sitt engagemang för en bättre värld”.

Vinnaren i kategorin grön naturvård och biologisk mångfald är biologen Rebecka Le Moine, Linköping.

Juryns motivering lyder

”Rebecka är en sann inspiratör som har lyckas med konststycket att göra biologisk mångfald intressant för alla. Hon såg till att FN:s årliga internationella dag för biologisk mångfald den 22 maj i år blev en stor manifestation i hela Sverige. Hon är en biolog som brinner för att skydda allt från det myllrande livet i skogen ner till minsta mossa, till karismatiska djur som tigrar. En entusiastisk miljöhjälte med stor drivkraft”.

WWF startade Årets Miljöhjälte år 2010 för att lyfta personer som gör skillnad för miljön och inspirerar andra att agera mer grönt och hållbart. Många av pristagarna har blivit viktiga förebilder i arbetet för att skydda naturen och minska vår påverkan på planeten.

Den som nomineras ska under året ha visat:

  1. Mod att gå mot strömmen.
  2. Åstadkommit något nyskapande med potential att göra väsentlig skillnad för miljön.
  3. Varit ett föredöme och inspiration för andra.
  4. Insatsen ska ha huvudsakligen skett utanför arbetstid – på frivillig basis.

Dela gärna:

Senast ändrad 12/01/19

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se