Gå till huvudinnehållet

Goda resultat|2020

Nytt klimatramverk för finansiella institutioner

Finansiella grafer

I oktober lanserade SBTi Finance (Science Based Targets for Financial Institutions, en del av SBTi, Science Based Targets initiative) sitt första ramverk för att hjälpa finansiella institutioner att sätta vetenskapliga utsläppsmål. Detta viktiga ramverk inkluderar verktyg för att sätta mål och för att kommunicera dem med omvärlden. Det rymmer kriterier, metoder och verktyg för utvärdering av målen samt fallstudier.

Första klimatramverket för finansiella institutioner

Detta är första gången som finansiella institutioner har ett konkret ramverk för att sätta utsläppsmål. Nu finns inget att skylla på för att skjuta upp att sätta mål för branschen. Eftersom finansiella institutioner har ett stort inflytande över företag och organisationer i alla branscher via sina utlånings- och investeringsportföljer så är de väl positionerade att driva på utsläppsminskningarna i den verkliga ekonomin.

WWF är medgrundare av SBTi tillsammans med World Resource Institute, Carbon Disclosure Project och UN Global Compact. WWF har varit mycket aktiva, både i Sverige och internationellt, för att utveckla alla delar av ramverket: metoder, kriterier, verktyg och vägledning. WWF Sverige har också projektlett utvecklingen av SBTi Finance-verktyg för temperaturrating av företag och finansiella portföljer (https://sciencebasedtargets.org/finance-tool).

Dela gärna:

Senast ändrad 10/02/21

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se