Gå till huvudinnehållet

Goda resultat|2018

Rekordmånga kommuner deltog i Earth Hour

Ljus Earth Hour – Madrid, Spain
A lit candle on the Earth Hour logo, on the occassion of WWF's Earth Hour 2009 event, Madrid, Spain.

Så många som 188 länder deltog och nästan 18 000 ikonbyggnader släcktes världen över under årets Earth Hour-manifestation. I Sverige uppmärksammade 258 av landets 290 kommuner Earth Hour, vilket motsvarar 89 procent och är nytt rekord.

Earth Hour har under mer än tio år inspirerat miljoner människor att skicka en symbolisk och stark signal till världens ledare att agera i klimatfrågan – släckningen handlar inte om att spara energi. Manifestationen har vuxit snabbt under åren och i år deltog inte mindre än 188 länder. Kända byggnader som släcktes var bland annat Operahuset i Sydney, Egyptens pyramider och Jesus-statyn i Rio liksom de kungliga slotten i Stockholm. I Sverige har Earth Hour arrangerats sedan 2008.

Cirka 50 000 elever och 500 skolor och klasser hade aktiviteter kring Earth Hour och organisationer som exempelvis WWFs nya samarbetspartner Scouterna och Svenska kyrkan gjorde en rad saker för att uppmärksamma klimatfrågan. Bland arrangemangen som ordnades i Sverige kan nämnas att i Årjäng bjöds allmänheten på vegan-tapas, svenska kyrkan i Vadstena ordnade Earth Hour week tillsammans med kommunen och Pilgrimscentrum och i Nybro fick kommunanställda göra klimatkalkylatorn och tävla mot varandra.

Dela gärna:

Senast ändrad 16/09/19

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se