Gå till huvudinnehållet

Goda resultat|2022

Skydd av mangrove i Madagaskar

Mangrove på Galapagosöarna. Foto:  Antonio Busiello / WWF-USA
Mangrove på Galapagosöarna utanför Ecuadors kust. Mangroven är ett exempel på naturbaserad lösning som  ger ett naturligt skydd för de som bor där. Många människor är också beroende av mangroven för sin försörjning, exempelvis till fiske och mediciner. Foto:  Antonio Busiello / WWF-USA

Madagaskar har den näst största utbredningen av mangrover i västra Indiska oceanen. Kusternas mangrover bidrar med ovärderliga tjänster till människor—mildrar effekterna av stormar och erosion och fungerar som yngelplats och födosöksområde för fisk och kräftdjur, häckningsplatser för fåglar, och en viktig roll med att ta upp kol i klimatförändringen. Dessutom ger mangrover mat och försörjning åt små kustsamhällen, till exempel med fiske, träprodukter och som ved.

Sedan 2007 har WWF samarbetat med lokala samhällen för att skydda och återställa mangroveskogar genom skydd av 50 000 hektar mangroveskog. Den 24-26 juli 2022 firade Madagaskar den internationella mangrovedagen under temat: ”Låt oss agera tillsammans för en integrerad och hållbar förvaltning av mangrover”.

Dela gärna:

Senast ändrad 28/02/23

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se