Gå till huvudinnehållet

Goda resultat|2022

Viktiga akutinsatser mot torkan i Kenya

: Elefanterna i Kenya dör av svält och torka.
Kenya har drabbats av den värsta torkan på 40 år. Vi befinner oss i en kritisk situation där mer än 200 elefanter redan dött av vattenbrist.

Norra Kenya har drabbats av en omfattande torka som nu är inne på sitt fjärde år, och WWF Sverige har kunnat bidra med akutstöd till de drabbade områdena.

Ett stort antal vilda djur som elefanter, giraffer zebror och antiloper har dött och befolkningen hotas av svältkatastrof. WWF Kenya har med stöd från bland annat WWF Sverige bidragit med mat och dricksvatten till 5 000 hushåll i de hårdast drabbade områdena och även bistått med hjälp till tamboskap. Elefanter och andra hotade arter har stödmatats med höbalar som körts ut av 20 lastbilar i området och man kör tankbilar med vatten från ett nytt borrhål som pumpar upp vatten till en 5 000 kvadratmeter stor damm med dricksvatten till vilda djur. Brunnen förser även flera byar med vatten. Ytterligare 2 brunnar kommer att borras och 50 vattenhoar à 18 000 liter placeras ut.

WWF Sveriges insats är möjlig tack vare dig som supporter, att du stödjer WWFs arbete gör att hjälp snabbt kan sättas in där det behövs.

Dela gärna:

Senast ändrad 17/03/23

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se