Gå till huvudinnehållet

Pressmeddelande|12 aug, 2021|Pressmaterial

Anna Brolin och Danny Saucedo leder gala för planeten på TV4

Den 26 augusti sänder TV4 och TV4 Play WWF:s insamlingsgala ”En kväll för vår planet” som leds av Anna Brolin och Danny Saucedo. Tittarna kommer att bjudas på fängslande reportage, livemusik och humorinslag.


– Det blir en kväll fylld av engagemang, skratt, tårar och fantastisk musik. Tittarna får även följa med på min resa till Kenya där jag på nära håll studerade det intensiva arbetet för att skydda det vilda djurlivet i området. Vi hoppas att vi under denna kväll får tusentals nya faddrar för att bevara vår planet, säger Anna Brolin. 

TV4 sänder den högaktuella insamlingsgalan ”En kväll för vår planet” efter en sommar då världen drabbats av extremväder och fasansfulla bränder. Galan sätter ljus på klimatförändringar, skogsskövling, illegal jakt och andra hot mot vår planet.Genom att bli Planetfadder bidrar man till WWF:s olika naturvårdsprojekt. Det blir reportage från såväl Kenya som Grekland för att skildra hur klimatförändringar och andra hot påverkar naturen. Tittarna får även en inblick i det omfattande arbetet för att rena ett av världens mest förorenade hav – Östersjön.

Dessutom bjuder Sveriges artist- och humorelit på underhållning i toppklass under kvällen. Jill Johnson, Ane Brun, Tusse och Janice samt Clara Klingenström, Loreen, Zikai och Petra Marklund är några av de många färgstarka artister som kommer att medverka under kvällen.

– Kampen för naturen, djuren och klimatet ligger mig varmt om hjärtat. Det känns både viktigt och väldigt roligt att få leda denna gala tillsammans med Anna Brolin, säger Danny Saucedo, artist och programledare.

Galan ”En kväll för vår planet” direktsänds torsdagen den 26 augusti 20.00 på TV4 och TV4 Play.

För frågor och intervjuer, kontakta:
Lisbeth Larsson, kommunikationschef WWF, 070-821 71 56, lisbeth.larsson@wwf.se

WWFs pressjour: 08-546 575 00

Dela gärna:

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän

Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Senast ändrad 27/02/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se