Gå till huvudinnehållet

Pressmeddelande|21 okt, 2013|Pressmaterial

Årets Pandabok 2014: Nordiska Nätter – djurliv mellan skymning och gryning

Naturfotografen, författaren och biologen Felix Heintzenberg från Lund tog idag emot Världsnaturfonden WWFs utmärkelse Årets Pandabok 2013 av kung Carl XVI Gustaf för boken ”Nordiska Nätter – djurliv mellan gryning och skymning”.

Den storslagna boken ”Nordiska Nätter – djurliv mellan gryning och skymning” (Bio Fokus förlag) berättar om vad som händer när solen går ned och djurvärldens nattskift med ett myller av ljusskygga varelser vaknar till liv. Det är en fascinerande värld som är okänd för de flesta. Inspirerande berättelser kombineras med häpnadsväckande naturfoton av bland annat ugglor, fladdermöss, stora rovdjur och nattfjärilar. Juryns motivering: ”Under nattliga strövtåg mellan skymning och gryning tas läsaren med på en fantastisk upplevelse. I bokens unika bilder får vi följa nattens ljusskygga varelser på deras upptäcktsfärder under den tid på dygnet som vi till vardags tillbringar till sömns. En upplevelse som blir ett minne för livet.” Bokens fotografier är resultatet av många års arbete och har krävt ett annat angreppsätt än gängse naturfotografering. När det blir kväll och de flesta naturfotografer åker hem efter en dag i fält har Felix Heintzenberg gett sig ut i naturen med sin kamera. Med hjälp av skymnings- och gryningsljus, det svaga månskenet, blixtar och ficklampa har han lyckats fånga natten på bild. Årets mottagare av utmärkelsen Årets Pandabok är född och uppvuxen i Lübeck i norra Tyskland och började fotografera djur och natur i femtonårsåldern. Vid sidan av författarskapet och fotograferandet arbetar han som lärare i naturvetenskap. Utdelningen av utmärkelsen Årets Pandabok 2014 ägde rum i samband med WWFs höstmöte 21 oktober på Ulriksdals slott i Solna utanför Stockholm. Ladda ned pressbilder här: http://www.wwf.se/aretspandabok För frågor, kontakta: Marie von Zeipel, pressansvarig WWF, 070-629 10 77 marie.vonzeipel@wwf.se Felix Heintzenberg: Fotograf, mottagare av utmärkelsen Årets Pandabok 2014: 0709-45 98 77, felixheintzenberg@hotmail.com

Dela gärna:

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 19/03/20

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se