Gå till huvudinnehållet

Pressmeddelande|29 aug, 2017|Pressmaterial

H&M och WWF startar vattensamarbete i Turkiet

Under Världsvattenveckan presenterar H&M gruppen och WWF ett nytt initiativ för en mer hållbar vattenförvaltning i Turkiet. Programmet bygger på H&M gruppens och WWFs tidigare vattenarbete i Kina och Bangladesh. Samtidigt släpper organisationerna en resultatrapport över vattenarbetet i förra partnerskapsperioden.

Bild: Ercan Arslan, WWF Turkey

Vattenkrisen är ett växande globalt problem. World Economic Forum rankar vattenkrisen som en av de största globala riskerna som människor, samhällen och företag står inför. Turkiet har stora vattenföroreningar som riskerar att förvärras till följd av klimatförändringar och en ekonomisk utveckling. Tillsammans ska H&M och WWF engagera leverantörer, politiker, civilsamhällen och företag att tillsammans agera för en mer hållbar vattenförvaltning i Turkiet.

- Textilindustrin i Turkiet växer kraftigt, men landet har stora utmaningar i form av förorenat vatten, svag vattenhantering och bristande politiska regelverk – aktörer måste agera tillsammans om vi ska kunna uppnå förändring. Vi har sett att vårt arbete gett positiva effekter i Kina och i Bangladesh och hoppas nu kunna bidra till en stärkt vattenförvaltning även i Turkiet, säger Daniel Robertsson, Chef för Företagssamarbeten på Världsnaturfonden WWF.

Initiativet innebär samarbete med beslutsfattare och andra företag i Turkiet och fokuserar på att främja ren produktionsteknik inom textilsektorn och att visa på värdet av vattenförvaltning. H&M gruppen ska också arbeta för att leverantörer i Turkiet ska investera i ren produktion och bättre vattenförvaltning.

- Som en av de största textilköpare i Turkiet har H&M gruppen starka incitament och stora möjligheter att påverka utvecklingen för mer hållbar vattenanvändning inom Turkiets textilindustri. Förutom vårt löpande arbete med att förbättra vattenhanteringen hos alla produktionsenheter, kommer vi att engagera våra leverantörer att investera i bättre och renare vattenhantering i produktionen, säger  Anna Gedda, Hållbarhetschef på H&M gruppen.

H&M gruppen och WWF har haft ett partnerskap inom vatten sedan 2011 och släpper ”Making Water Our Business” –  en rapport som  visar hur det tidigare samarbetet förbättrat H&M gruppens vattenhantering globalt och engagerat leverantörer, politiker, civilsamhällen och företag att tillsammans agera för en mer hållbar vattenanvändning i valda regioner i Asien.

Läs mer

För ytterligare information, kontakta:

WWF:

Erika Reje, pressansvarig, Erika.reje@wwf.se, 0765454000

H&M:

mediarelations@hm.com

Om partnerskapet:

WWF och H&M gruppen ingick ett partnerskap 2011 med fokus på vattenförvaltning. Partnerskapet förbättrade H&M gruppens vattenförvaltning globalt och engagerade leverantörer, beslutsfattare, civila samhällen och företag för en mer hållbar vattenanvändning i prioriterade avrinningsområden i Asien. 2016 växte partnerskapet till att även omfatta klimatarbete och en strategisk dialog. År 2017 expanderade vattensamarbetet till Turkiet. Läs mer

Dela gärna:

Senast ändrad 09/02/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se