Gå till huvudinnehållet

Pressmeddelande|15 jan, 2020|Pressmaterial

Ny film med sir David Attenborough på bio i vår

Idag släpps den officiella trailern till naturfilmen David Attenborough: A Life On Our Planet som visas på svenska biografer den 16 april 2020. I ett personligt vittnesmål ger David Attenborough tittarna inblick i hur naturen förändrats under hans egen livstid och hur han själv ser på framtiden. Bakom filmen står Silverback Films och WWF.

Bild: Sir David Attenborough i Tjernobyl i Ukraina under inspelningen av David Attenborough: A Life On Our Planet.

I dokumentärfilmen tar Attenborough upp några av de största utmaningarna som vår planet står inför och ger oss insikt om den enorma förlust av natur som skett under en enda livstid. Med filmen kommer ett starkt budskap om hopp för framtida generationer när Attenborough presenterar lösningarna för att rädda vår planet från katastrof. Budskapet kommer vid en kritisk tidpunkt – under 2020 ska världens ledare fatta flera viktiga beslut om klimat och natur.

- Det är otroligt kraftfullt när en ikon som David Attenborough ger sitt personliga vittnesmål om vad vi har förlorat av natur bara under hans egen livstid. Filmen sänder ett glasklart budskap att vi nu måste ta både frågan om klimat och biologisk mångfald på största allvar, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF.

Filmen visas den 16 april på biografer i Sverige, Storbritannien, Nederländerna, Island, Irland, Norge, Danmark, Finland, Australien och Nya Zealand. Utöver filmen får biobesökarna se Attenborough live med gäster på scenen i Londons Royal Albert Hall för ett samtal om några av filmens mest brännande frågor.

För att läsa mer och hitta biljetter till närmsta biograf i Sverige, besök: www.attenborough.film

Filmen är producerad av de prisbelönta naturfilmskaparna på Silverback Films och WWF och släpps på Netflix globalt senare under våren 2020.

Se trailern här:

https://youtu.be/pVyk5jG0m-o

@DavidALifeFilm

#AttenboroughFilm

För fullständigt pressmeddelande, var god se bifogad PDF.

För frågor, kontakta:

Erika Reje, pressekreterare WWF: 0765454000, erika.reje@wwf.se

Dela gärna:

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 12/02/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se