Gå till huvudinnehållet

Pressmeddelande|14 sep, 2023|Pressmaterial

WWF Sweden Youth lanserar ny podcast “Agenda for all”

Ismail Abdullahi och Luca Berardi, från WWF Sweden Youth, släpper den nya podcasten “Agenda for all” den 14 september. Tillsammans med internationella gäster vill de nå en ung målgrupp och diskutera hur man kan jobba och inspirera varandra att få en bättre värld – och rädda planeten.

Agenda for All

– Klimathotet växer och rapporter om värmerekord blir allt fler. Många unga känner oro och vill agera, men vet inte hur. I mitt engagemang har de globala målen varit min kompass och jag ser ofta att kunskapen om målen inte når alla. Hur ska man kunna bidra till något man inte känner till? Därför startar vi nu podden “Agenda for all”, för att sprida kunskap och inspirera fler, säger initiativtagaren Ismail Abdullahi.

Ismail driver podcasten tillsammans med sin vän Luca Berardi. De träffade varandra genom WWFs ideella ledarskapsprogram för unga, WWF Sweden Youth. Båda två har i över tio år på olika sätt engagerat sig för mänskliga rättigheter, klimat, hållbarhet, djur och biologisk mångfald. Luca började engagera sig när han var 8 år genom att starta en organisation för att hjälpa utrotningshotade djur i Kenya.

– Lyssnarna kan förvänta sig ärliga samtal med internationella gäster med olika erfarenheter och passioner. Vi vill pusha fler till handling och hjälpa unga att hitta en positiv drivkraft och inspirera till vad man kan göra, säger Luca Berardi.

Internationella gäster i podden är bland andra Julieta Martinez från Chile, som har utsatts för dödshot på grund av sitt engagemang för klimatet. Natalie Chung från Hong Kong berättar om hur hon blivit en av de främsta hållbarhetsledarna i Asien. Oscar Molander är Sveriges ungdomsrepresentant i FN:s generalförsamling och han pratar om hur han allt för ofta upplever “youth washing” i maktens rum.

– Vi valde att göra en internationell podcast för att skapa intressanta diskussioner och utbyte från alla möjliga hörn i världen. Vi hoppas att det ska bidra till konkret kunskap om hur vi alla kan jobba för en hållbarare värld för alla, säger Ismail Abdullahi.

Här kan du lyssna på podcasten:  https://open.spotify.com/show/3d2z5K4x2GKGNSto3JTevm 

Mer information om podcasten: https://www.wwf.se/wwfswedenyouth/#agenda-for-all 

Läs mer om WWF Sweden Youth: https://www.wwf.se/wwfswedenyouth 

För intervjuer, kontakta:

Ismail Abdullahi, Jönköping, programledare:  +46762121134 

Luca Berardi, Lund, programledare: +46790108023 

Felipe Martinez, Båstad, producent:  +46793363968

Anna Almberg: +46709816782, e-post: anna.almberg@wwf.se 

FAKTA OM DE FÖRSTA AVSNITTEN AV AGENDA FOR ALL

Avsnitt 1 “About our commitment”: Lär känna Luca Berardi och Ismail Abdullahi, alumner i WWF Sweden Youths ledarskapsprogram, och hör hur deras engagemang startade. Luca började engagera sig för utrotningshotade djur i Kenya när han var 8 år och sedan dess har han vunnit priser, publicerat böcker och släppt musik. Ismail är entreprenör och har i flera år jobbat aktivt som ambassadör för de globala målen och gjort flera projekt i Sverige och i sitt hemland, Somaliland, för att sprida kunskap om hållbarhet och målen. 

Avsnitt 2 “How do we engage youth”: Lyssnarna får höra om olika verkligheter. Klimatkrisens konsekvenser och förlusten av biologisk mångfald drabbar människor världen över. Alla har inte förutsättningar att engagera sig, men många unga kämpar runt om i världen. Vi hör Julieta Martinez från Chile som har utsatts för dödshot på grund av sitt engagemang för klimatet, Natalie Chung från Hong Kong och hur hon blev en av de främsta hållbarhetsledarna i Asien. Oscar Molander är Sveriges ungdomsrepresentant i FN:s generalförsamling och han pratar om hur han alltför ofta upplever “youth washing” i maktens rum.

Avsnitt 3 "Food Waste Reduction”: Matsvinn är ett problem inte bara i Sverige, utan på flera platser i världen. Dessutom är våra matsystem inte hållbara. Så vad kan vi göra åt det? Lyssna till Diego Garcia från Spanien som gjort en dokumentär på HBO Max där han rest runt till över 20 länder och träffat bönder och fiskare som påverkas av klimatförändringarna, Oscar Ekponimo från Nigeria som jobbar med tech för att stoppa fattigdom och matsvinn, och Olga Grönvall från Sverige, som skapat en nationell rörelse för att förändra matsystemet från grunden. 

MER INFORMATION OM PERSONERNA BAKOM AGENDA FOR ALL

Luca Berardi från Skåne är 20 år och brinner för djur, biologisk mångfald, klimatet och hållbarhet. Han startade sitt engagemang redan som 8-åring för att hjälpa utrotningshotade djur i Kenya och har fortsatt sprida kunskap om biologisk mångfald genom böcker och musik. Via WWFs ideella ledarskapsprogram för unga, WWF Sweden Youth, träffade han sin vän Ismail Abdullahi. 

Ismail Abdullahi från Jönköping är en ung entreprenör och har i flera år jobbat aktivt som ambassadör för de globala målen och gjort flera projekt i Sverige och i sitt hemland, Somaliland, för att sprida kunskap om hållbarhet. Utbildning och inkludering är några av Ismails hjärtefrågor. Via WWFs ideella ledarskapsprogram för unga, WWF Sweden Youth, träffade han sin vän Luca Berardi. 

Felipe Martinez från Båstad är producent för podcasten. Han har under en längre tid haft ett intresse av både lokala och internationella hållbarhetsfrågor och att jobba för att öka medvetenheten kring de globala målen hos ungdomar. Felipe arbetar i Laholms kommun och har vid sidan om engagemang som bland annat digital kreatör inom bild, video och ljud och har volontäruppdrag som ungdomscoach.

Dela gärna:

Senast ändrad 19/03/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se