Hållbara appar

för en grönare vardag

Idag finns en uppsjö av appar som kan ge dig mer kunskap om hur du kan agera för planeten. Gör ditt liv lite mer planetsmart med en knapptryckning. Vi har samlat några favoriter här!

Gröntväder_mockup

Grönt väder: Gröna väderprognoser

Grönt Väder är en app med väderprognoser och artiklar om väder och klimat. I en och samma app visas väderprognoser från Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut (SMHI), YR och  Global Forecast System (GFS). Appen har dessutom en egen klimatpanel som undersöker och presenterar svenskarnas tankar och åsikter om klimatet. Varför inte gå med i panelen du med?

Till appen

Deedster2

Deedster: Klimattävla direkt i mobilen

Sustainable Living. Step by step. Deed by deed. Deedster är en app som gör det både enkelt och roligt att vara planetsmart. Räkna ut ditt klimatavtryck, quizza dig till ökad kunskap om hållbarhet och klimat samt sänk ditt avtryck genom att göra mikrouppdrag (deeds). Utmana kompisarna, svärmor eller kollegan i att agera för planeten. Kul och lärorikt!

Till appen

ds2

Ducklas: Dags att sopsortera!

Ett roligt och kreativt sätt att ta upp och diskutera miljöfrågor med de yngre. I det handritade spelet hjälper du ankungen Ducklas att skilja mellan olika typer av skräp och sortera i rätt kärl i jakten på en slutlig belöning. Finns i fem banor.

 

Till appen

fiskguiden_app_wwf_beskuren

Fiskguiden:
Välj rätt fisk!

Bidra till ett mer hållbart fiske och vattenbruk (fiskodling) genom att göra medvetna val när du köper fisk och skaldjur. Med WWFs Fiskguide är det enkelt att välja rätt fisk. Dessutom kan du läsa mer om livet under ytan, fiskemetoder och få tips på hur du kan bidra till en bättre havsmiljö.

Till guiden

GoMore

GoMore: Dela bil för planetens skull!

Via GoMore kan du dela din bil med andra eller hyra bil av personer i din närhet. På så sätt sparar vi på jordens resurser genom att färre bilar produceras. Ett grönare sätt att äga och hyra bil helt enkelt.

Sök bil

 

Greenely

Greenely: Få koll på din energianvändning

Med Greenely kan du trådlöst följa din elanvändning på timnivå och få handfasta tips för att minska elanvändningen i din villa, lägenhet eller sommarstuga. Med hjälp av appen kan du kostnadsfritt hämta ut eldata från ditt elbolag och också få jämförelser med liknande hushåll och se hur din trend har varit.

Till appen

Hygglo

Hygglo: varför köpa nytt när man kan hyra?

Saker är till för att användas, inte bara ligga och samla damm! Med Hygglo hyr du prylar direkt av andra privatpersoner – eller hyr ut dina egna. Det kan handla om verktyg, festprylar, släpvagnar, friluftsprylar och mycket annat. Enkelt och klimatsmart – och försäkring ingår automatiskt.

Till tjänsten

Karma på jobbet (Fika)

Karma:
Rädda matsvinn

Matsvinn är ett stort problem i det moderna samhället. Faktum är att så mycket som en tredjedel av all mat slängs. Med appen Karma kan du köpa mat som blivit över från såväl restauranger och kaféer som matbutiker i din närhet – för halva priset.

Till appen

Köttguiden appen

Köttguiden: Välj mindre men bättre kött

Vilket kött ska jag egentligen välja när jag väl äter kött? Med WWFs Köttguide blir det enklare att välja rätt – och bidra till en mer hållbar köttkonsumtion som tar hänsyn till naturen, klimatet och djurens välfärd.

Till guiden

vegoguiden

Vegoguiden: Välj mer och bättre vego!

Vegoguiden är en guide för konsumenter och matlagare som vill göra bättre val av vegetabilierna som läggs på tallriken. Guiden bedömer inte enbart vegoprotein och grönsaker utan hjälper dig även med bra val av frukt, bär, nötter och spannmål.

Till GUIDEN

Shpock

Shpock: Öka återanvändningen

Shpock är en köp-och säljapp där privatpersoner kan lägga upp annonser. Du ser saker i din närhet överst i ditt flöde, för att göra det lätt för potentiella köpare och säljare att mötas. Tjänsten är kostnadsfri för både köpare och säljare.

Till tjänsten

Skrappen

Skrappan: Skräpplockarappen

Skrappen gör aktiviteten att plocka skräp mycket roligare och ger dig en möjlighet att registrera din skräpplockning så att du kan se hur stor skillnad vår gemensamma insats kan göra.

Till tjänsten

Suez – Återvinn för livet!

Suez:
Källsortera mera!

Med hjälp av appen Källsortera kan du enkelt se hur olika avfallsslag ska återvinnas. Instruktionerna är anpassade efter om du är privatperson, om du arbetar inom bygg, industri eller på kontor eller om du vill ha hjälp med att återvinna farligt avfall. I appen hittar du också närmaste återvinningsstation.

Till appen

Tiptapp

Tiptapp: låt sakerna samåka

Få hjälp med hämtning och skjuts av saker du vill få hem, flytta på eller bli av med till återvinning eller återbruk. Genom att dina och andras saker samåker bidrar du till färre enskilda bilturer på vägarna. Tiptapp är ett grönare val för dig som saknar tid eller bil. Du väljer själv vad du vill betala och när du vill ha hjälp!

Till tjänsten

Ekoappen

Ekoappen: välj naturligt, ekologiskt och hållbart

Ekoappen vill skapa en bättre värld och inspirera människor till att välja naturligt, ekologiskt och hållbart. Hitta hållbara företag direkt i mobilen och ta del av rabatter och erbjudanden.

Till tjänsten

Swinga – Mobiler med miljöbakgrund – WWF

Swinga: Låna verktyg och mer av varandra

Enklaste och tryggaste sättet för oss grannar att låna verktyg, fritidsprylar, barnsaker och mycket mer av varandra. Ta tillvara på det vi redan har, och låna tryggt med automatiskt avtal och kvitto. En kooperativt ägd app för en riktig delningsekonomi i smartare och trevligare grannskap.

Till tjänsten

FILM

#Connect2Earth

Antje Jackelén, ärkebiskop, Svenska kyrkan berättar vad naturen betyder för henne.

Läs fler #Connect2Earth stories

connect2earth – Ärkebiskop Antje Jackelén
FILM

#Connect2Earth

Antje Jackelén, ärkebiskop, Svenska kyrkan berättar vad naturen betyder för henne.

Läs fler #Connect2Earth stories

Ljus Earth Hour – Madrid, Spain

Så kan du delta

För många människor har Earth Hour blivit en högtidlig stund som efterlängtas av såväl stora som små. Det finns många sätt att engagera sig för planeten och göra kvällen extra mysig, rolig och minnesvärd.

Tips och inspiration

Planet_med_EH-logo

50 förändringar
För vår enda planet

Du kan göra stor skillnad för planeten genom små och stora förändringar i din vardag. Välj dina förändringar som en del av Earth Hour 2021. Är du med?

till förändringarna

earth-hour-wifi

Allt om Earth Hour

Klimatförändringar och förlust av biologisk mångfald. Det är två ödesfrågor som vi alla behöver ta itu med – annars kan vi inte fortsätta leva på vår planet! Men vad är det som behöver göras? Det sätter vi ljuset på under och inför årets Earth Hour.

Hitta massor av inspiration här

Välj medlemskap

Ett medlemskap gäller per kalenderår. Välj mellan att betala hela medlemsavgiften på en gång eller att dela upp den månadsvis via autogiro.

Fyll i dina uppgifter

Faktureringsadress

Sverige

Välj betalsätt

Ha tålamod, din bank kontaktas.

  • Läs och godkänn villkoren för att gå vidare med beställningen.

Fyll i dina kortuppgifter

Här fyller du i dina kortuppgifter och efter det kommer du vidarekopplas till tacksidan!

Fyll i ditt mobilnummer och öppna din Swishapp för att genomföra gåvan.

Fyll i uppgifter för faktura

Här fyller du i fakturainformation så vidarekopplas du efter det till tacksidan!

Dela gärna:

Senast ändrad 18/02/21

Stäng sök

Har du frågor?

Besök kontakt.wwf.se om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se