Gå till huvudinnehållet

Earth hour

 

Hållbara appar

För en grönare vardag

Idag finns en uppsjö av appar som kan ge dig mer kunskap om hur du kan agera för planeten. Gör ditt liv lite mer planetsmart med en knapptryckning. Vi har samlat några favoriter här!

Deedster2

Deedster: Klimattävla direkt i mobilen

Sustainable Living. Step by step. Deed by deed. Deedster är en app som gör det både enkelt och roligt att vara planetsmart. Räkna ut ditt klimatavtryck, quizza dig till ökad kunskap om hållbarhet och klimat samt sänk ditt avtryck genom att göra mikrouppdrag (deeds). Utmana kompisarna, svärmor eller kollegan i att agera för planeten. Kul och lärorikt!

Till appen

fiskguiden_app_wwf_beskuren

Fiskguiden:
Välj rätt fisk!

Bidra till ett mer hållbart fiske och vattenbruk (fiskodling) genom att göra medvetna val när du köper fisk och skaldjur. Med WWFs Fiskguide är det enkelt att välja rätt fisk. Dessutom kan du läsa mer om livet under ytan, fiskemetoder och få tips på hur du kan bidra till en bättre havsmiljö.

Till guiden

GoMore

GoMore: Dela bil för planetens skull!

Via GoMore kan du dela din bil med andra eller hyra bil av personer i din närhet. På så sätt sparar vi på jordens resurser genom att färre bilar produceras. Ett grönare sätt att äga och hyra bil helt enkelt.

Sök bil

 

Greenely

Greenely: Få koll på din energianvändning

Med Greenely kan du trådlöst följa din elanvändning på timnivå och få handfasta tips för att minska elanvändningen i din villa, lägenhet eller sommarstuga. Med hjälp av appen kan du kostnadsfritt hämta ut eldata från ditt elbolag och också få jämförelser med liknande hushåll och se hur din trend har varit.

Till appen

Hygglo

Hygglo: varför köpa nytt när man kan hyra?

Saker är till för att användas, inte bara ligga och samla damm! Med Hygglo hyr du prylar direkt av andra privatpersoner – eller hyr ut dina egna. Det kan handla om verktyg, festprylar, släpvagnar, friluftsprylar och mycket annat. Enkelt och klimatsmart – och försäkring ingår automatiskt.

Till tjänsten

Karma på jobbet (Fika)

Karma:
Rädda matsvinn

Matsvinn är ett stort problem i det moderna samhället. Faktum är att så mycket som en tredjedel av all mat slängs. Med appen Karma kan du köpa mat som blivit över från såväl restauranger och kaféer som matbutiker i din närhet – för halva priset.

Till appen

Köttguiden appen

Köttguiden: Välj mindre men bättre kött

Vilket kött ska jag egentligen välja när jag väl äter kött? Med WWFs Köttguide blir det enklare att välja rätt – och bidra till en mer hållbar köttkonsumtion som tar hänsyn till naturen, klimatet och djurens välfärd.

Till guiden

Vegoguiden

Vegoguiden: Välj mer och bättre vego!

Vegoguiden är en guide för konsumenter och matlagare som vill göra bättre val av vegetabilierna som läggs på tallriken. Guiden bedömer inte enbart vegoprotein och grönsaker utan hjälper dig även med bra val av frukt, bär, nötter och spannmål.

Till guiden

Shpock

Shpock: Öka återanvändningen

Shpock är en köp-och säljapp där privatpersoner kan lägga upp annonser. Du ser saker i din närhet överst i ditt flöde, för att göra det lätt för potentiella köpare och säljare att mötas. Tjänsten är kostnadsfri för både köpare och säljare.

Till tjänsten

Tiptapp

Tiptapp: låt sakerna samåka

Få hjälp med hämtning och skjuts av saker du vill få hem, flytta på eller bli av med till återvinning eller återbruk. Genom att dina och andras saker samåker bidrar du till färre enskilda bilturer på vägarna. Tiptapp är ett grönare val för dig som saknar tid eller bil. Du väljer själv vad du vill betala och när du vill ha hjälp!

Till tjänsten

Ekoappen

Ekoappen: välj naturligt, ekologiskt och hållbart

Ekoappen vill skapa en bättre värld och inspirera människor till att välja naturligt, ekologiskt och hållbart. Hitta hållbara företag direkt i mobilen och ta del av rabatter och erbjudanden.

Till tjänsten

Swinga – Mobiler med miljöbakgrund – WWF

Swinga: Låna verktyg och mer av varandra

Enklaste och tryggaste sättet för oss grannar att låna verktyg, fritidsprylar, barnsaker och mycket mer av varandra. Ta tillvara på det vi redan har, och låna tryggt med automatiskt avtal och kvitto. En kooperativt ägd app för en riktig delningsekonomi i smartare och trevligare grannskap.

Till tjänsten

WWF Community

planeten-foto-bjorn-.jpg

Kämpa med oss mot naturkrisen

På drygt 50 år har populationerna av vilda ryggradsdjur minskat med 69 procent i genomsnitt* och ofattbara 1 miljon arter är riskerar att försvinna**.  Men det är inte för sent att ändra den negativa utvecklingen.

Stötta vårt arbete för en levande planet –  bli Planetfadder!

*Visar undersökningar av 31 821 populationer hos 5 230 arter av vilda ryggradsdjur, mellan åren 1970 och 2018. Källa: Living Planet Report 2022. **Källa: IPBES Global Assessment on Biodiversity and Ecosystem Services, 2019

Steg 1 / 3

Välj månadsbelopp

Som Planetfadder blir du månadsgivare via autogiro och bidrar regelbundet till arbetet för att bevara den biologiska mångfalden och kämpa mot klimatförändringarna.

Bli Planetfadder – hjälp oss kämpa för en levande planet.

Fyll i uppgifter

Faktureringsdetaljer

Sverige

Signera autogiro

  • Läs och godkänn villkoren för att gå vidare med beställningen.

Fyll i dina kortuppgifter

Här fyller du i dina kortuppgifter och efter det kommer du vidarekopplas till tacksidan!

Fyll i ditt mobilnummer och öppna din Swishapp för att genomföra gåvan.

Fyll i uppgifter för faktura

Här fyller du i fakturainformation så vidarekopplas du efter det till tacksidan!

Dela gärna:

Senast ändrad 26/02/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se