Gå till huvudinnehållet

Wok på mathavre med gula ärtor & syrad kål

  • 4

    Portioner

Klimatpåverkan per portion

0,2 kg

CO2e

a-wok

Krämig wok på mathavre med tempeh på svenska gula ärtor toppad med syrad kål

Detta recept ingår i en One Planet Plate-veckomeny där alla råvaror kan odlas i Sverige. Det här receptet har fokus på råvaror från bygd med ärt- och bönodling. Läs mer här

Recept och foto: Jens Vikingsson.
Klimat- och näringsberäkning gjord i Mashie av Jens Vikingsson.

Wok

  • Tempeh på tex. gula ärtor 400 gram
  • Japansk soja 2 msk
  • Mathavre 3 dl
  • Vatten 3 dl
  • Grönsaksbuljong 1 tärning
  • Broccoli små buketter/skivor 120 gram
  • Purjolök i skivor 120 gram
  • Morot i tunna skivor 120 gram
  • Rapsolja 1 dl totalt
  • Salt 1 msk
  • Röd currypasta 3 msk
  • Havre matlagningsbas 2 dl
  • Pad Thaisås 0,5 dl
  • Kimchi eller surkål 100 gram

 

Gör så här:

  1. Wok: Tärna tempeh och marinera dem i sojan.
  2. Koka upp vatten och buljong, tillsätt mathavre, koka upp och sänk sedan värmen. När vätskan är absorberad dra åt sidan.
  3. Stek grönsakerna i rapsolja på god värme i en wok- eller stekpanna med höga kanter. När grönsakerna börjar bli färdiga tillsätt salt och currypasta och rör om. Tillsätt matlagningsbas, rör om och håll varmt.
  4. Stek tempeh i rapsolja och när den fått färg, häll över Pad Thaisåsen. Rör om och dra kastrullen ifrån plattan.
  5. Vänd ner det kokta mathavret i grönsaksblandningen, rör om och smaka av. Lägg upp på tallrikar och toppa woken med tempeh och syrad kål.

För att klara kriterierna i One Planet Plate:

Välj ekologisk mathavre, morot och rapsolja.

Recensioner

Dela gärna:

Senast ändrad 17/03/22

Stäng sök

Har du frågor?

Besök kontakt.wwf.se om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se