Gå till huvudinnehållet

Pizza bianco med tryffelstekt ostronskivling och gulbeta

  • 1

    Portioner

Klimatpåverkan per portion

0,48 kg

CO2e

pizza bianco

Receptet är beräknat för 1 person.

Receptet är skapat med halländska ingredienser av Catarina Arvidsson och Per Carlsson på Steninge Kuststation.

Se när vi lagar vi lagar rätten på WWF TV!

Ingredienser:

  • 110 g vetemjöl
  • 2 g jäst
  • 50 g vatten
  • 80 g vita bönor
  • 40 g persilja
  • 2 g vitlök
  • 20 g solroskärnor
  • 35 g rapsolja
  • 2 g salt
  • 130 g ostronskivling
  • 10 g soja
  • 4 g tryffelolja
  • 90 g gulbeta

Gör såhär:

  1. Börja med att göra pizzadegen – smula jäst och späd den med ljummet vatten och ca en tesked rapsolja och salt vispa ut jästen i degvätskan och fyll på med vetemjöl. Arbeta degen i minst fem minuter – gärna längre. Låt den sedan jäsa ca 30 minuter. Koka därefter gulbetorna så att de blir lagom mjuka – om de är normalstora och hyfsat färska tar det ca 15-20 minuter. Under tiden kan du riva ostronskivlingen (det betyder att man med fingrarna delar svampen i).
  2. Gör sedan persilje- och bönröran genom att lägga persilja, vita bönor och 20 g rapsolja i en mixer och mixa till en slät röra.
  3. Skala gulbetorna och skiva dem i julienne-stavar.
  4. Fräs ostronskivlingen i rapsolja och tillsätt sedan soja och låt fräsa på medelhög värme i ca 10 minuter.
  5. Baka ut pizza-degen och pensla med lite rapsolja. Fördela persilje- och bönröran på pizza-degen. Strössla sedan på svamp, gulbeta och på toppen solroskärnor.
  6. Grädda pizzan ca 12-15 minuter i ca 230 grader. Till sist droppar du över tryffeloljan och serverar sedan genast. Ta da! Dags att käka!

För att klara kriterierna i One Planet Plate:

Välj ekologiskt vetemjöl och rapsolja.

Recensioner

Dela gärna:

Senast ändrad 17/03/22

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se