Gå till huvudinnehållet

Wok på mathavre med gula ärtor & rostad squash

  • 4

    Portioner

Klimatpåverkan per portion

0,2 kg

CO2e

gronsakswok

Krämig wok på mathavre med tempeh på svenska gula ärtor och rostad squash

Detta recept ingår i en One Planet Plate-veckomeny där alla råvaror kan odlas i Sverige. Det här receptet har fokus på råvaror från Grönsakstät slättbygd. Läs mer här

Recept och foto: Jens Vikingsson.
Klimat- och näringsberäkning gjord i Mashie av Jens Vikingsson.

Wok

  • Tempeh på t.ex. gula ärtor 400 g
  • Japansk soja 2 msk
  • Mathavre 3 dl
  • Vatten 3 dl
  • Grönsaksbuljong 1 tärning
  • Broccoli små buketter/skivor 120 g
  • Purjolök i skivor 120 g
  • Morot i tunna skivor 120 g
  • Rapsolja 1 dl totalt
  • Salt 1 msk
  • Röd currypasta 3 msk
  • Havre matlagningsbas 2 dl
  • Pad Thaisås 0,5 dl
  • Squash 200 g
  • Salt

Gör så här:

  1. Woken: Tärna tempeh och marinera de i sojan.
  2. Koka upp vatten och buljong, tillsätt mathavre, koka upp och sänk värmen. När vätskan är absorberad dra åt sidan.
  3. Stek grönsakerna i rapsolja på god värme i wok- eller stekpanna med höga kanter. När grönsakerna börjar bli färdiga tillsätt salt och currypasta och rör om. Tillsätt matlagningsbas, rör om och håll varmt.
  4. Stek tempeh i resten av rapsoljan. När den fått färg häll över Pad Thaisås, rör om och dra ifrån värmen.
  5. Squash: Stek halvmånar av squash i rapsolja, när de fått fin färg salta dem.
  6. Vänd ner den kokta mathavren i grönsaksblandningen, rör om och smaka av. Lägg upp på tallrikar och toppa med tempeh och squash.

För att klara kriterierna i One Planet Plate:

Välj ekologiska morötter, rapsolja och mathavre.

Recensioner

Dela gärna:

Senast ändrad 21/12/20

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se