Gå till huvudinnehållet

Rihabs färsbiffar med klyftpotatis

  • 4

    Portioner

Klimatpåverkan per portion

0,5 kg

CO2e

biffar

Det här receptet har Rihab Garci tagit fram för projektet #Eat4Change. Ett projekt vars mål är att få unga européer att göra mer hållbara matval. Läs mer om projektet här. Kolla gärna in när Rihab lagar rätten på sin Youtube-kanal.

Klimatberäkningen är gjord i Klimato i april 2023.

Ingredienser

  • 500 g formbar vegetarisk färs
  • 1 kg ekologisk potatis
  • 1 ekologisk gul lök
  • 1-2 tsk salt
  • 1-2 tsk svartpeppar
  • 1-2 tsk salladskrydda
  • 1-2 tsk oregano
  • 1 paket ekologiska sallatsblad (ca 50 gram)
  • 1 burk ekologiska urkärnade oliver (ca 100 gram)
  • 1 paket ekologiska cocktailtomater (ca 200 gram)
  • 1 ekologisk gurka
  • 2-3 msk ekologisk olivolja
  • ca 400 g havreyoghurt
  • 2 ekologiska vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Färsbiffar: Tina den formbara färsen och lägg i en bunke.
  2. Finhacka löken, pressa en vitlöksklyfta och tillsätt till färsen.
  3. Salta och peppra färsen och rulla sedan till biffar. Stek biffarna på medelhög värme i några msk olivolja, tills att biffarna blir gyllenbruna.
  4. Klyftpotatis: Skär upp potatisen i klyftor. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och lägg i potatisen. Ringla olivolja, salt och peppar över och rör om lite. In i ugnen på ca 200 grader tills de blivit gyllenbruna.
  5. Sallad: Tvätta sallatsbladen, skär upp tomaten samt två tredjedelar av gurkan i lite större bitar. Lägg i en salladskål, och ha även i oliver.
  6. Blanda olivolja och salladskrydda till en liten vinägrett och blanda i salladen.
  7. Tzatziki: Lägg yoghurten i en skål. Riv sedan resten av gurkan med ett rivjärn och krama ur all vätska, tillsätt gurkan till yoghurten. Pressa en vitlöksklyfta och blanda i yoghurten. Salta och peppra efter smak.

Recensioner

Dela gärna:

Senast ändrad 05/07/23

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se