Gå till huvudinnehållet

Nyheter|12 mar, 2021

Artisten Clara Klingenström: ”Folk som ser krisen för vår planet som ett skämt irriterar mig”

Clara Klingenström
Artisten Clara Klingenström brinner för miljöfrågor och har valt att anta några av WWFs 50 förändringar för vår planet. Foto: Privat

Sångaren och låtskrivaren Clara Klingenström har ägnat sig åt musik hela sitt liv och en naturlig del har också varit att ta hand om planeten. Hon gillar bland annat att köpa kläder second hand!

– Jag brinner verkligen för detta och tycker även att det är toppen att få koppla klimatsmart till styling och kläder, säger Clara när vi når henne per telefon. Det känns knappt att man gör något fast det betyder så mycket.

Det märks på Clara att det är ett ämne som engagerar henne mycket och hon tycker det är läskigt med de konsekvenser som sker till följd av klimatförändringar och förlusten av biologisk mångfald. 

– Jag blir irriterad på att folk ser det som händer som någon form av skämt, och även att personer som tänker på miljön skulle ha en viss livsstil eller partianknytning. Så är det inte! Vi vill väl alla ta hand om vår värld? Det är inte svårt. 

Clara är en av de tusentals personer som har antagit WWFs förändringar för att hjälpa vår planet. Hon tipsar om att välja några få förändringar åt gången för att det ska bli lättare.

– Jag förstår att det kan vara svårt att göra vissa grejer, och därför är det ju jättebra att ta små steg i taget och bygga upp det med tiden. Kanske kan man anta ett par förändringar i månaden eller varannan månad. Det är en enkel grej som också ger mig något tillbaka.  

Clara har bland annat valt att sluta ta lock på take away-kaffet och att äta mer hållbar mat. Vill du också vara med och göra förändringar för vår planets skull? Gå in på https://www.wwf.se/ardumed/forandringar/ och hitta de som passar just dig! Tillsammans kan vi göra skillnad! 

Dela gärna:

Annat aktuellt

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 12/03/21

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se