Gå till huvudinnehållet

Nyheter|01 sep, 2020

ICA Kvantum Malmborgs Mobilia – Sveriges mest hållbara butik 2020

White Guide Green hållbar matbutik 2020_319798

För tredje året i rad presenterades i går Årets Hållbara Matbutik i tävlingen White Guide Green. Världsnaturfonden WWF har varit med och tagit fram kriterierna för bedömningen av butikerna i huvudkategorin Årets Hållbara Matbutik.

I går utsågs Ica Kvantum Malmborgs Mobilia i Malmö till vinnare för Årets Hållbara Matbutik i tävlingen White Guide Green 2020. Foto: Pexels

Bedömningen grundar sig bland annat på hur butikerna arbetar med sitt eget utbud, hur de hanterar matsvinn och avfall liksom hur de kommunicerar hållbarhetsfrågor ut mot kunderna och sin egen personal. Totalt har närmre 200 matbutiker i hela landet testats och av dessa nominerades 20 butiker i till huvudpriset. Vinnare av tävlingen blev ICA Kvantum Malmborgs Mobilia i Malmö och butiken korades i år på en digital prisutdelning där en rad olika priser inom hållbarhet för butiker delades ut inom tio kategorier.

Motiveringen bakom vinsten löd ”En butik med en chef som driver ett enastående hållbarhetsarbete både framför och bakom kulisserna – och som gett sig sjutton på att lotsa kunderna ombord på det gröna tåget.”

– Det finns så mycket som matbutiker kan göra för att hjälpa människor till bra matval i vardagen. Här ser vi några riktiga hjältar som arbetar hårt på alla sätt och vis för att maten ska bli mer hållbar, säger Anna Richert, matexpert på WWF.

Dela gärna:

Annat aktuellt

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 01/09/20

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se