Gå till huvudinnehållet

Nyheter|09 nov, 2021

Nettonoll-verktyg för finansbranschen på gång

Currency , money, soil

Nu släpper The Science Based Targets initiative (SBTi), med stöd av WWF, ett första utkast på vetenskapligt baserat ramverk för vad nettonoll innebär för finansiella aktörer som banker och investerare.

Under nästa år väntas det färdiga ramverket lanseras, men redan idag går det att läsa det senaste utkastet och ge input på hur ramverket kan utvecklas för att säkerställa att det finansierar en mer hållbar framtid.
 
”Finansiella aktörer är enormt viktiga för att vetenskapligt baserade klimatmål ska nås. På senare tid har engagemanget kring framåtblickande hållbarhetsmål och nettonollutsläpp växt i branschen – en positiv utveckling. Men konkret och tydlig vägledning för hur nettonollmålet ska uppnås saknas, och därför utvecklar WWF denna standard med SBTi. Idag släpps ett första utkast, nu bjuds marknadens aktörer in för att vara med och utveckla det”, säger Magnus Emfel, Chefsekonom på WWF.

Läs det senaste utkastet här. Välkommen att engagera dig och din verksamhet i den vidare utvecklingen.

För mer information, kontakta Magnus Emfel eller Donald Linderyd på Näringsliv & Finans på WWF.

Dela gärna:

Annat aktuellt

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 12/11/21

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se