Gå till huvudinnehållet

Nyheter|09 feb, 2024

Välkommen på rovdjurskonferens i Järvsö

Collage varg och lodjur Foto Staffan Widstrand WWF

WWF och Naturskyddsföreningen, bjuder in till konferens för dig som arbetar med rovdjursfrågor.

Datum: 11–12 april 2024

Plats: Vildriket Järvsö

Konferensen fortsätter för allmänhet och medlemmar i Naturskyddsföreningen den 13 april med möjlighet till digital närvaro. Mer information längre ner.

Temat för konferensen är samexistens mellan människor och rovdjur. Syftet med dagarna är att skapa ett forum som bidrar till kunskaps- och erfarenhetsutbyte, inspiration samt diskussion och samverkan kring aktuella frågor. Konferensen har även en del öppen för allmänheten med möjlighet att delta digitalt.

Du kommer få ta del av ett spännande och aktuellt program med både svenska och internationella talare. Vi riktar framför allt blicken framåt och fokuserar på möjliga lösningar. Vi lyssnar till företrädare för politik, forskning, myndigheter och andra aktörer. Är dialog och samverkan möjligt? Framgångar och motgångar, attityder till de stora rovdjuren och deras förvaltning i Sverige och världen, internationell utblick i Europa, innovationsprojekt för samexistens. Moderator är Po Tidholm.

Mer information om program och anmälan finns här - Program och anmälan Rovdjurskonferensen. Sista anmälningsdag för att delta på plats är 1 april. Det finns begränsat antal platser. Rovdjurskonferensen riktar sig till dig som arbetar med rovdjursfrågor.

Vi som arrangerar konferensen är WWF och Naturskyddsföreningen i samarbete med Naturskyddsföreningen Gävleborg, Ljusdals Naturskyddsförening.

Varmt välkommen!

Dela gärna:

Kontakta oss

Annat aktuellt

Senast ändrad 14/02/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se