Gå till huvudinnehållet

Nyheter|28 nov, 2022

WWF Magasin – nytt nummer ute nu!

WWF-Magasin-Aktuellt-4-2022

ELEFANTENS SNABEL- ett evolutionärt lyckokast

Elefanterna har en speciell plats i våra hjärtan – kanske främst för att vi förundras över deras storlek. Ingen annan grupp bland de landlevande däggdjuren har uppnått sådana väldiga dimensioner. Hur kunde de bli så stora? Hemligheten är en säregen anpassning som de är ensamma om – snabeln.

Dessutom:

De sällsynta silkessifakornas skogar på Madagaskar skyddas. Med stöd från WWF har lokalbefolkningen återplanterat viktiga skogsområden och bevarar dem nu effektivt.

Så lockar du fler till fågelbordet – WWFs naturexpert och hängivne stormatare Tom Arnbom delar med sig av sina bästa tips för full rulle och många arter utanför fönstret

Lund är global segrare i WWFs One Planet City Challenge. Innovativt bostadsbyggande, kolsänkor för minusutsläpp, ett fjärrvärmenät med spillvärme och en ny spårvagn för klimatsmart resande gör Lund till en förebild för världens städer.

Nu byter vi kött mot vegokött – se allt det nya! Men vad är vegoprotein och var kommer det ifrån? WWF Magasin reder ut.

• Med naturen som arbetsplats – Karin och Mats Ericsson har vigt sina liv åt att öka förståelsen för biologisk mångfald och minska konflikterna runt våra stora rovdjur.

• Ekorren lever på minnet, groddjuren stänger ner kroppen helt och hållet – läs om listiga anpassningar som hjälper vilda djur genom vintern.

Detta och mycket mer i nya WWF Magasin – en tidning om det som är viktigt på riktigt.

WWF Magasin

 

Dela gärna:

Annat aktuellt

Senast ändrad 24/11/22

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se