Gå till huvudinnehållet

Nyheter|05 nov, 2020

WWF och Gina Tricot ger ut vintagekollektion

WWF_GT press

Nu släpper Gina Tricot och WWF den gemensamma kollektionen “Reuse for the planet” bestående av återanvända t-shirts som fått tre nytryckta motiv; av en koala, en späckhuggare och vår moder jord. Syftet är att uppmärksamma ett mer hållbart sätt att konsumera mode och visa att begagnat är lika bra som nyproducerat. Plaggen kommer i unisexmodeller och tio procent av intäkterna går till WWFs naturvårdsarbete.

Kollektionen är en del av ett större samarbete mellan organisationerna som inleddes i slutet av 2019.

 – Grunden för vårt samarbete handlar om att få till mer hållbar vattenanvändning i Gina Tricots värdekedja och i modeindustrin för att minska branschens miljöpåverkan. Den här kampanjen är ett sätt att visa konsumenter hur de också kan bidra. Att välja återanvända kläder är ett bra exempel på hur det går att minska pressen på vår planet, vilket är otroligt viktigt att vi gör just nu, säger Erika Sundell, ansvarig för företagssamarbeten på Världsnaturfonden WWF.

– Att vara en del av detta samarbete tillsammans med WWF gör oss på Gina Tricot oerhört stolta! Tillsammans utmanar vi modevärlden och den traditionella värdekedjan inom vår bransch. Mode måste bli mer cirkulärt, här har vi ett utmärkt exempel på hur vi kan göra skillnad och visa att second hand och remake är lika bra som nyproducerat, säger Emma Garrote, Global Production and Sustainability Manager, Gina Tricot.

Vintagekollektionen finns tillgänglig i Gina Tricots butiker i Sverige samt online på ginatricot.com från och med den 13 november 2020. 

Så påverkar modeindustrin miljön:
Textilindustrin påverkar miljön på flera sätt; bland annat genom att produktionen kräver mycket vatten och energi, samt bidrar till klimat- och kemikalieutsläpp. Enligt Mistra Future Fashion uppstår 94 procent av vattenpåverkan och 65 procent av klimatpåverkan från svensk klädkonsumtion vid tillverkningen av plagget - från fiber till färdigt tyg. Att förlänga redan producerade plaggs livslängd är därför ett effektivt sätt att minska trycket på naturens resurser. 

För mer information, kontakta:
Erika Sundell, ansvarig företagssamarbeten på Världsnaturfonden WWF, erika.sundell@wwf.se, 070 544 82 92

Dela gärna:

Annat aktuellt

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän

Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Senast ändrad 13/11/20

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se