Gå till huvudinnehållet

Benjamins hummuspizza

  • 1

    Portioner

Klimatpåverkan per portion

0,4 kg

CO2e

BenjiWWF-19

Det här receptet har Benjamin Delfi tagit fram för projektet #Eat4Change. Ett projekt vars mål är att få unga européer att göra mer hållbara matval. Läs mer om projektet här. Benjamins Tiktok-inlägg om pizzan hittar du här.

Klimatberäkningen är gjord i Klimato i mars 2023.

Pizzadeg

  • 154 g ekologiskt mjöl
  • 2 g jäst
  • 75 g vatten
  • 1 tsk ekologisk olivolja
  • Nypa salt

Topping

  • 2,5 dl hummus
  • 2 stora tomater eller ett 5 små körsbärstomater
  • 3 msk surkål
  • 2 msk honung
  • En näve basilika

Detta tar sin lilla tid. Första dagen (2 minuter), andra dagen (1 timme).

Gör såhär

  1. Blanda vatten, jäst och honung i en bunke.
  2. Tillsätt mjöl, salt och olivolja.
  3. Knåda tills mjölet har löst upp sig.
  4. Låt vila i 15 minuter.
  5. Forma en boll.
  6. Lägg i kylen och låt kalljäsa över natten.
  7. Ta ut och låt jäsa i rumstemperatur i två timmar.
  8. Starta ugnen på maxtemperatur och med en uppochnedvänd plåt (eller pizzastål/pizzasten om du har det) högst upp i ugnen.
  9. Baka ut pizzadegen, toppa med hummus och tomater.
  10. Sätt in i den uppvärmda ugnen. Baka cirka 5 minuter eller tills den får fin färg.
  11. Toppa med surkål, honung och basilika.

Recensioner

Dela gärna:

Senast ändrad 02/01/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se