Skärgårdssill med aubergine
-
4-6
Portioner
4-6
Portioner
Midsommar är en tid för gemenskap, glädje, blommor och god mat! Men i år uppmanar WWF också alla att tänka till när det gäller midsommarbordets klassiker – sillen. Tyvärr är sillen utsatt för alltför hårt fisketryck och nu har majoriteten rött ljus i WWF Fiskguiden.
Här bjuder vi på en växtbaserad version av klassisk skärgårdssill i krämig sås gjord på tångcaviar!
Recept och bild: Anastasia Lundqvist
Receptet klarar kraven i One Planet Plate. Klimatberäkningen är gjord med data från RISE i beräkningsverktyget Klimato i juni 2025.
Receptet klarar kraven för klimat och biologisk mångfald i One Planet Plate. Klimatpåverkan för den lakto-ovo vegetariska varianten är 0,3 kg CO2e/portion och för den veganska versionen 0,2 kg CO2e/portion.
Senast ändrad 12/06/25