Gå till huvudinnehållet

Vendelas kakor på svinn-banan

  • 12

    Portioner

Klimatpåverkan per portion

0,06 kg

CO2e

Det här receptet har Vendela Nilsson tagit fram för projektet #Eat4Change. Ett projekt vars mål är att få unga européer att göra mer hållbara matval. Läs mer om projektet här. Vendelas Tiktok-inlägg om kakorna hittar du här.

Klimatberäkningen är gjord i Klimato i mars 2024, och det är 0,06 kg/kaka.

Kakor (12 st)

  • 1 övermogen ekologisk banan
  • 1 ekologisk äggula (för vegansk version, byt ut mot linfröavkok*)
  • 1 dl ekologisk rapsolja
  • 200 gr hackad ekologisk mörk choklad (70 %)
  • 2,5 dl ekologiskt mjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 2 dl brunt farinsocker
  • 2 tsk kanel

*Linfröavkok: Koka ihop 1 msk krossade linfrön med 3 msk vatten i några minuter tills du får en slemmig konsistens. Låt det svalna något.

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mosa bananen och blanda med smöret/margarinet/rapsoljan och sockret.
  3. Blanda sedan ned äggula/linfröägg.
  4. Blanda därefter ner mjöl, bakpulver och kanel.
  5. Blanda sist ner chokladen.
  6. Gör små bollar och lägg kakorna på bakplåtspappret.
  7. Kakorna ska vara inne i ugnen i ca 10min, tills dom fått färg.

Tips: om du använder ägg, använd äggvitan för att göra till exempel maräng.

Recensioner

Dela gärna:

Senast ändrad 10/04/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se