Gå till huvudinnehållet

Nyheter|17 sep, 2018

Hållbar Livsmedelskedja och WWF får pris

Hållbar livsmedelskedja
Anna Richert, WWF, Agneta Påander, Orkla Foods, Åsa Domeij, Axfood och Margareta Renström, WWF

Anna Richert, WWF, Agneta Påander, Orkla Foods, Åsa Domeij, Axfood och Margareta Renström, WWF

Nätverket en Hållbar Livsmedelskedja, där bland annat WWF ingår, har belönats med Livsmedelspriset 2018. Initiativet är ett samarbete mellan svenska livsmedelsföretag och WWF för att ta tag i de stora hållbarhetsutmaningarna.

Anna Richert, Senior expert Hållbar mat

–  Det känns fantastiskt kul att få detta pris. Att jobba ihop är viktigt för att åstadkomma konkreta resultat, säger Anna Richert, expert på matfrågor på Världsnaturfonden WWF och samordnare för Hållbar Livsmedelskedja.

Juryns motivering lyder: ”Hållbar Livsmedelskedja får priset för att man på ett kraftfullt sätt samlar industrin, dagligvaruhandeln och WWF i ett exemplariskt samarbete för att skapa definitioner och målsättningar, utveckla konkreta verktyg och sätta en gemensam färdplan för en mer hållbar livsmedelskedja mot 2030. Det är ett unikt samarbete med den livsviktiga insikten att samverkan i hela värdekedjan är nödvändig för att säkerställa att livsmedelsförsörjningen för en växande befolkning sker inom de planetära gränserna.”

2018 års Livsmedelspris delades ut den 13 september av Livsmedelsföreningen till inspirerande initiativ för att öka branschens utveckling.

Läs mer här

Dela gärna:

Annat aktuellt

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 09/02/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se