Gå till huvudinnehållet

Nyheter|27 maj, 2020

One Planet City Challenge: På trähussafari i de småländska skogarna

Vallen-Lars-Åke-Rapp_Vaxjo-kommun_1600x1080
Växjö är idag allt annat än en trött småstad. Något som de signalerar inte minst genom sin innovativa arkitektur och sina byggnader.

I årets One Planet City Challenge kvalificerade sig 13 svenska kommuner som deltagare. En av de tre finalisterna var Växjö.

I småländska Växjö räds man inte stora drömmar och ett kvartssekel har redan gått sedan orten satte mål om att bli fossilfritt. Idag snickras det flitigt på de olika delar som ingår i målet och en av dessa är byggnader. I en stad står dessa ofta för över hälften av klimatutsläppen, så det är viktigt att gå före och både bygga och renovera klimatsmart precis som Växjö gör.

Läs historien om hur den lilla staden mitt i skogen blev ett centrum för visionärt byggande, och vad deras åtgärder kan betyda för världens klimatutsläpp.

Läs hela reportaget här

Dela gärna:

Annat aktuellt

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 27/05/20

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se