Gå till huvudinnehållet

Nyheter|14 mar, 2019

Tack alla Postkodlotteriets lottköpare – nu kan vi göra ännu mer!

Wild panda (Ailuropoda melanoleuca) in China.
WWFs generalsekreterare Håkan Wirtén tar emot årets check på 18,7 miljoner.

Igår, den 13 mars, delade Postkodlotteriet ut årets lotteriöverskott till sina 56 förmånstagare - och Världsnaturfonden WWF är en av dem. WWF fick ta emot 18,7 miljoner kronor som kommer att användas i arbetet för en levande planet. I det arbetet ingår WWFs bland annat projekt för hållbara städer - i Sverige och runt om i världen- att inspirera till planetsmarta kostval och att engagera fler för en hållbar framtid.

Postkodlotteriets syfte är att bidra till ett starkt civilsamhälle, därför går hela överskottet till ideell sektor. Sedan starten 2005 har Postkodlotteriet skänkt över tio miljarder kronor till välgörenhet bara i Sverige.

Varmt tack alla lottköpare! Planetens utmaningar är enorma, men tillsammans kan vi påverka utvecklingen i rätt riktning för en mer hållbar framtid!

WWFs generalsekreterare Håkan Wirtén tar emot checkar under utdelningen den 13 mars tillsammans med andra förmånstagare.

Dela gärna:

Annat aktuellt

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 12/02/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se