Gå till huvudinnehållet

Nyheter|09 mar, 2023

WWF inleder samarbete med barnprofilen Julia Wiberg

Julia Wiberg och vattenbufflar

WWF har inlett ett nytt samarbete med programledaren och barnboksförfattaren Julia Wiberg. Nu släpps en serie i tre delar på Youtube där Julia lär sig om naturens minsta hjältar i Tom Arnboms kompost, fjärilars viktiga jobb som pollinatörer och de stora naturhjältarna – vattenbufflarna.

 – Jag har alltid älskat djur och natur och därför är det väldigt roligt att samarbeta med Världsnaturfonden WWF som älskar djuren och naturen lika mycket som jag gör. Hur små eller stora djuren än är så har alla sin viktiga roll i naturen, det ser man bara genom att ta en promenad i skogen, säger Julia Wiberg.

Julia är uppvuxen i byn Täfteå i Västerbotten och har alltid haft en speciell relation till naturen. Som programledare för barnprogrammet “Djur med Julia” på SVT sprider hon sin kärlek till djur och natur till tusentals barn. 

Hon har skrivit flera barnböcker om djur och natur och när hon inte skriver driver hon en prisbelönt humorpodd tillsammans med Louise ”hejhejvardag” Winblad. Julia står även bakom barnpodden ”Julias coola djur” på Spotify. 

Den nya serien på Youtube med Julia heter “Julia, djuren &WWF”. I den första filmen besöker hon vattenbufflarna i Fysingens strandängar i Sigtuna kommun som gör en viktig insats för den biologiska mångfalden när de betar och gyttjebadar. Där trivs insekter, groddjur och fåglar!

I den andra filmen besöker hon Tom Arnbom, naturvårdsexpert på WWF, som bor i Värmdö. Han visar henne och berättar om de riktigt små naturhjältarna –– insekterna i hans kompost.

I den tredje filmen träffar Julia WWFs naturvårdsexpert Therese Wåtz som berättar om vad fjärilen gör i sitt jobb som pollinatör och om fjärilens flera stadier innan den faktiskt blir en fjäril, såsom larvsoppa.

Se de andra filmerna på Pandaplanet.se.

För mer info, kontakta:

Julia Wiberg, programledare och barnboksförfattare, tel 070-2558 929

Nina Schmieder, pressekreterare WWF nina.schmieder@wwf.se, tel 073-5862622

Dela gärna:

Annat aktuellt

Senast ändrad 09/03/23

Stäng sök

Har du frågor?

Besök kontakt.wwf.se om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se