Gå till huvudinnehållet

Nyheter|27 maj, 2019

WWF Magasin: Här är de svenska arterna som kom tillbaka!

omslag-uppslag-2-2019

I nya WWF Magasin berättar vi om arterna vi nästan förlorade men som återhämtat sig - och hur det gick till. Möt också spökdjuren, storögda primater som får plats i din hand och trebarnsfamiljen som sa hej då till bilen.

Våra fjäll och skogar hyser idag långt fler rovdjur än de gjorde för hundra år sedan. Örn, bäver, trana, klockgroda och vit stork är andra exempel på naturens fantastiska förmåga till återhämtning – när hindren och hoten är borta. Vi berättar historien om återkomsten, en berättelse som ger hopp när världens biologiska mångfald är mer hotad än någonsin.

Läs också om spökdjur, pyttesmå men med de relativt största ögonen av alla däggdjur. De hoppar som grodor och kommunicerar med ultraljud. De liknar ingen annan art men tillhör samma gren som vi på släktträdet.

Matkassar som ska hem, barn som ska på träning – klarar en barnfamilj ett liv utan bil? Familjen Strand Nyhling beslöt att pröva. Läs deras bästa tips om hur man löser det bilfria livet, sparar koldioxid – och kanske rentav blir lite friare.

Dessutom:

  • Det här ska du inte missa i sommar – vi visar var du hittar snorkelleder och fjärilsstigar och mycket mer.
  • En Planet – många små steg leder till en mer hållbar framtid.
  • Fråga WWF – experterna svarar på läsarnas frågor om allt från nyttan med fästingar till vad som är det enskilt bästa du kan göra för klimatet.

Detta och mycket mer i nya WWF Magasin – en tidning om det som är viktigt på riktigt.

WWF Magasin

Dela gärna:

Annat aktuellt

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän

Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Senast ändrad 12/02/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se