Gå till huvudinnehållet

Nyheter|01 nov, 2022

Hjälp världens hotade tigrar tillsammans med Sveriges konstnärer

Art for Nature konstnärerna

WWF stödjer Art for Nature. Ge en gåva och vinn tigerkonstverk av framstående konstnärer.

För att uppmärksamma att 2022, enligt den kinesiska kalendern, är Tigerns år har några av Sveriges mest kända konstnärer gått ihop för att samla in pengar till WWFs viktiga tigerarbete. Konstnärerna har donerat konstverk med tigermotiv som du nu har chans att vinna genom att bidra till deras insamling. Insamlingseventet startar 1 november och pågår minst till den 31 december 2022.

Insamlingen Art for Nature innefattar totalt 16 olika konstverk med tigermotiv. Konstverken är allt ifrån originalmålningar, tapeter, textilier, glas och trä.

Medverkande konstnärer är Lena Kamras, Karin Holmström, Andreas Häggkvist, Madeleine Pyk, Lisa Bengtsson, Lisa Larsson, Angelica Wiik, Hesho Serray, Maja Säfström och Sara Petterson.

Välj ett eller flera konstverk du vill tävla om genom att ge en gåva till konstnärens insamling här:

https://youtu.be/TmKarOr7BQg
Konstnären Karin Holmström är en av de som kraftsamlar tillsammans med andra konstnärer genom att donera konstverk till förmån för världens hotade tigrar.

Så här gör din gåva skillnad

Varje gåva är viktig i kampen för världens hotade vilda tigrar. Tigerpopulationerna ökar i några länder, men i de flesta sydostasiatiska länderna har det skett nedgångar och till och med nationella utrotningar. För 100 år sedan fanns det 100 000 vilda tigrar i världen. Bara ett sekel senare hade antalet tigrar drastiskt minskat. När det var som värst återstod endast cirka 3 200 tigrar i det vilda. Pengarna som samlas in går till WWFs tigerarbete för bättre skydd, restaurera och utöka tigrarnas livsmiljöer, stoppa tjuvjakten och minska efterfrågan på tigerdelar.

Dela gärna:

Annat aktuellt

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän

Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Senast ändrad 01/11/22

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se