Gå till huvudinnehållet

Nyheter|24 jan, 2020

WWF TV: I Barentsregionen kraftsamlar WWF lokalbefolkningen för miljön

WWF TV Barents Verzuga
Lokalbefolkningen i byn Kuzomen i Barentsregionen i Ryssland hjälper WWF plantera träd längs floden Verzuga, för att förhindra att öken fortsätter breda ut sig.

Hur ser miljöarbetet ut i Ryssland? Landet skrev nyligen på Parisavtalet och WWF kämpade länge för att det skulle hända. WWF jobbar med många miljöfrågor i flera olika delar av Ryssland. I Barentsregionen, i Arktis på andra sidan av Finland, jobbar det lokala WWF-kontoret i en region med storslagen natur - men det är också en region med många industrier och därmed en hel del utmaningar för miljön.

I det senaste avsnittet av WWF TV på YouTube träffar vi Larisa Bilous från WWF i Barents som berättar om hur de samarbetar med lokalbefolkningen för att bland annat minska bottentrålning, stoppa tjuvfiske och förhindra att öken breder ut sig. Klicka på spelaren ovan för att se hela avsnittet av WWF TV. Och prenumerera gärna på vår YouTubekanal.

Dela gärna:

Annat aktuellt

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 24/01/20

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se