Gå till huvudinnehållet

Nyheter|11 apr, 2024

Grattis Gustaf Lind – utsedd till en av Årets Hållbarhetsmäktigaste

Gustaf-Lind-WWF-1024×683

Idag har Aktuell Hållbarhet släppt sin årliga lista över 101 profiler som bidragit till att driva på hållbarheten i Sverige. WWFs generalsekreterare Gustaf Lind är en av Årets hållbarhetsmäktigaste på plats 11.

Bland annat lyfter Aktuell Hållbarhet WWFs arbete för att driva på politiska makthavare att ta ställning för naturrestaureringslagen, skarpare klimatmål i Sverige och i EU och i att kritisera regeringens klimathandlingsplan.

– Jag är väldigt glad och stolt över att vara med på Aktuell Hållbarhets lista över Årets hållbarhetsmäktigaste, något som inte varit möjligt utan mina kollegor på WWF Sverige, säger Gustaf Lind i en kommentar.

–Tillsammans har vi under året som gått drivit på för skarpare ambitioner för klimat och biologisk mångfald i maktens korridorer och kämpat hårt för att naturrestaureringslagen ska klubbas igenom. Vi har bjudit in makthavare i näringslivet för att driva på i politiken, sätta ambitiösa mål för sin sektor och värdekedja och tillsammans hitta nya sätt att få in naturen i ekonomiskt beslutsfattande.

– Sist men inte minst arbetar vi varje dag för att inspirera och öka människors möjligheter att agera och göra mer medvetna val med hjälp av kampanjer, guider och verktyg, avslutar Gustaf Lind.

Fakta: Aktuell Hållbarhets lista över Årets hållbarhetsmäktigaste lyfter personerna som gjort mest hållbarhetsnytta under 2023 utifrån den position och de möjligheter de haft att faktiskt göra skillnad. Listan har funnits sedan 2009.

https://www.aktuellhallbarhet.se/strategi/hallbarhetsarbete/hela-listan-de-ar-sveriges-hallbarhetsmaktigaste-2024/


Dela gärna:

Annat aktuellt

Senast ändrad 12/04/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se